Τη δυσφορία του για τη στάση της κυβέρνησης απέναντι στην ανάγκη στήριξης του κλάδου του τουρισμού εξέφρασε μιλώντας στη Λέσχη 97,6 ο περιφερειακός σύμβουλος Γιάννης Μπουτίνας:

«Χθες εμφανίστηκε το πρώτο γκρουπ στην Καλαμπάκα όσον αφορά μαζικό τουρισμό, με τουρίστες από τη Ρουμανία, περίπου 30 άτομα.
Ξέρουμε πολύ καλά ότι δεν θα πάνε εύκολα οι τουρίστες στην ενδοχώρα, θα προτιμήσουν γενικά τα παραλιακά μέρη. Εδώ στην περιοχή των Μετεώρων ζούσαμε με ασιάτες, που ως τώρα δεν έχει έρθει κανείς.

Γύρω στα 10 ξενοδοχεία έχουν ανοίξει αυτή τη στιγμή. Τώρα είναι δύσκολα, χτίζουμε όμως την επόμενη χρονιά. Και αν δεν υπάρξει νέα έξαρση, ως χώρα θα είμαστε αποκλειστικός προορισμός στη Μεσόγειο.

Όσο για τα ξενοδοχεία καραντίνας, 1 μόνο υπάρχει και είναι στην Καλαμπάκα, για τα Τρίκαλα δεν εκδηλώθηκε ενδιαφέρον. Θεωρώ ότι ήταν εξ αρχής λάθος μέχρι και η ονομασία, φοβούνται οι ξενοδόχοι μην στιγματιστούν τα ξενοδοχεία τους με μια τέτοια χρήση.

Συνολικά δεν θα μπορούσα να πω ότι βοηθήθηκε ο κλάδος του τουρισμού ως τώρα από το κράτος. Εμείς ως Περιφέρεια ζητήσαμε πολλά μέτρα στήριξης, και ελάχιστα πραγματοποιήθηκαν.

Στείλαμε στον Υπουργό κ. Σταϊκούρα το πέμπτο μας υπόμνημα και πάλι προχθές για οριζόντιο χρηματοδοτικό εργαλείο που να αφορά ρευστότητα σε όλες τις επιχειρήσεις, και η απάντηση είναι πάντα ότι το βλέπουνε και θα υπάρξουν ανακοινώσεις αργότερα.

Υπάρχει δυσφορία από τη στάση αυτή, εγώ στον Υπουργό Τουρισμού κ. Θεοχάρη με τον οποίο μιλάμε κάθε μέρα, τονίζω ότι πρέπει να στηριχτεί ο τουρισμός γιατί έχει το 22% του ΑΕΠ της χώρας και έχει μείνει τελευταίος στην προτεραιότητα.»