Τη δραματική υποβάθμισή των υπηρεσιών που προσφέρει το Κέντρο Υγείας Καλαμπάκας σε χιλιάδες πολίτες και επισκέπτες του Δήμου Μετεώρων καταγγέλλει σε σχετική ερώτηση που καταθέτει στην Βουλή ο Τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Τρικάλων, κ. Κώστας Σκρέκας.
Όπως αναφέρει ο κ. Σκρέκας στην ερώτηση του προς τον Υπουργό Υγείας, επικαλούμενοςσχετικήενημέρωση του Δήμαρχου Μετεώρων κ. Χ. Σινάνη, έχει δοθεί οδηγία να μεταφερθεί στα Πολυιατρείατου ΙΚΑ στα Τρίκαλα ο μοναδικός βιοχημικός αναλυτής που διαθέτει το Κέντρο Υγείας Καλαμπάκας.Ως αποτέλεσμα της συγκεκριμένης ενέργειας θα είναι δυνατή μόνο η αιμοληψία στο Κέντρο Υγείας ενώ η ανάλυση θα γίνεται στα Τρίκαλα. Κατά συνέπεια οι πολίτες,λόγω των καθυστερήσεων στη διαδικασία, θα υφίστανται τεράστια ταλαιπωρία για απλές εξετάσεις αίματος.
Ο κ. Σκρέκας ζητά από τον Υπουργό Υγείας να καλύψει άμεσα το κενό που δημιουργείται προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία του Κέντρου Υγείας Καλαμπάκας. Επιπλέον ζητά τη λήψη μέτρων για την βελτίωση της εξυπηρέτησης των Δημοτών Μετεώρων.