Με τριήμερες θρησκευτικές εκδηλώσεις θα εορτάσει η πόλη της Καλαμπάκας τον πολιούχο της άγιο Βησσαρίωνα.

Οι εορταστικές ακολουθίες προς τιμήν του αγίου θα ξεκινήσουν την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου, όπου στα προπύλαια του μητροπολιτικού ναού Καλαμπάκας, θα πραγματοποιηθεί η υποδοχή της τιμίας Κάρας του αγίου Βησσαρίωνος που φυλάσσεται στην ιερά μονή Δουσίκου Πύλης Τρικάλων.

Το ιερό θησαύρισμα θα υποδεχθεί ο μητροπολίτης Σταγών κ. Θεόκλητος, ο οποίος στη συνεχεία θα χοροστατήσει στον εσπερινό της εορτής του Τιμίου Σταυρού. Το πρωί της επομένης θα τελεσθεί πανηγυρική θεία λιτουργία και η τελετή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού.

Την παραμονή της εορτής 14 Σεπτεμβρίου στις 07.00 το απόγευμα στον μητροπολιτικό ναό του αγίου Βησσαρίωνος, θα τελεσθεί ο πανηγυρικός εσπερινός του αγίου, κατά τον όποιο θα χοροστατήσει ο μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης κ. Αθανάσιος και θα συγχοροστατήσουν οι μητροπολίτες Ελασσώνος κ. Χαρίτων, Ιωαννίνων κ. Μάξιμος, Μαρωνείας κ. Παντελεήμων και ο Σταγών κ. Θεόκλητος.

Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί μεγαλοπρεπής λιτάνευση της ιεράς Εικόνας και της Τιμίας Κάρας του αγίου, μέχρι την κεντρική πλατεία της πόλεως, όπου οι αρχιερείς θα ευλογήσουν την αρτοκλασία.

Οι λατρευτικές εκδηλώσεις θα κορυφωθούν την Κυριακή το πρωί, όπου θα τελεσθεί πολυαρχιερατική θεία λειτουργία, προεξάρχοντος του μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονος και συγχοροστατούντων των υπολοίπων αρχιερέων, που προσεκλήθησαν από τον οικείο μητροπολίτη Σταγών κ. Θεόκλητο.

Αναστάσιος Βόπης (orthodoxia.info)