Η εκπομπή «Το Αλάτι της Γης» θα βρεθεί στον Ασπροπόταμο, και συγκεκριμένα το τριήμερο 18-20 Νοεμβρίου για τις ανάγκες των γυρισμάτων της εκπομπής, η οποία θα περιλαμβάνει συνεντεύξεις και τοπία, καθώς και παραδοσιακό τοπικό γλέντι με ήθη και έθιμα από τον Ασπροπόταμο.
Η εκπομπή προβάλλεται από την ΕΡΤ1 κάθε Κυριακή 13:00 – 15:00, έχει επιμορφωτικό και πολιτιστικό χαρακτήρα και παρουσιάζει ο Λάμπρος Λιάβας ο οποίος είναι καθηγητής εθνομουσικολογίας στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών και πρόεδρος του Μουσείου Ελληνικών Λαϊκών Μουσικών Οργάνων Φ. Ανωγειανάκη – Κέντρο Εθνομουσικολογίας.
Για την υλοποίηση της εκπομπής και αυτού του προγράμματος, καθώς και την περαιτέρω ανάδειξη της περιοχής   ομόφωνα εγκρίθηκε η συνδιοργάνωση από τον Δήμο Καλαμπάκας και την Περιφέρεια Θεσσαλίας της προβολής της Δ.Ε. Ασπροποτάμου στην τηλεοπτική εκπομπή «ΤΟ ΑΛΑΤΙ ΤΗΣ ΓΗΣ». Όπως ανέφερε η Αντιδήμαρχος Σοφία Δρούγκα τα γυρίσματα θα γίνουν στο ξενοδοχείο «Μαντάνια» στις 18 και 19 Νοεμβρίου, ενώ ο Δήμος θα δώσει το ποσό των 1.200 ευρώ.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει 18-20 Νοεμβρίου: ρεπορτάζ, γυρίσματα, συνεντεύξεις, τοπία, παραδοσιακό γλέντι ήθη και έθιμα από την περιοχή.
Αναμένουμε το τελικό αποτέλεσμα το οποίο θα έχει ουσιαστικό και θετικό αποτέλεσμα προς την ανάδειξη της περιοχής.