Τον γραφικό, όμορφο και φθινοπωρινό Ασπροπόταμο επισκέφθηκαν την περασμένη Πέμπτη φοιτητές από την Σ.Ε.Φ.Α.Α. (Σχολή Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού) που φοιτούν στο Τ.Ε.Φ.Α.Α. Τρικάλων του πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
Σ' αυτή την εκπαιδευτική εκδρομή συμμετείχαν φοιτητές που σπουδάζουν και ειδικεύονται στο αντικείμενο των Ελληνικών Παραδοσιακών Χορών με σκοπό μετά την τεταρτοετή φοίτηση τους να πάρουν εκτός από το βασικό τους πτυχίο και την Ειδίκευση ως Χοροδιδάσκαλοι - Παιδαγωγοί των Ελληνικών Παραδοσιακών Χορών.
Συνοδός τους ήταν ο καθηγητής κ. Γιάννης Δήμας που είναι ο υπεύθυνος του μαθήματος Χορολογία Ελληνισμού, όπου επιτόπια τους έκανε ανάλογη εισήγηση, ξενάγηση και μάθημα ταυτόχρονα. Η εκπαιδευτική επίσκεψη είχε ως στόχο την επιτόπια αναφορά και καταγραφή των παραδοσιακών χώρων - χωριά, όπου διαχρονικά αναπτύχθηκαν 'πανάρχαια' έθιμα και δρώμενα που επιβιώνουν μέχρι σήμερα, στηρίζοντας την τοπική παράδοση του συγκεκριμένου ορεινού όγκου. Κατά την ανάβαση ακολούθησαν την διαδρομή από Καλαμπάκα, Καστανιά, Κιάτρα μπρουάστα, Τρία ποτάμια, με κατάληξη στη Τζούρτζια και για να ολοκληρώσουν τον κύκλο του Ασπροποτάμου επέστρεψαν από Δέση, Νεραϊδοχώρι, Περτούλι, Ελάτι, Πύλη.
Η ημερήσια θεματολογία περιελάμβανε επίσκεψη στην Ι.Μ. Τιμίου Σταυρού Δολιανών Κρανιάς όπου τους έγινε ανάλογη ιστορική ενημέρωση. Στη συνέχεια επισκέφθηκαν το χωριό Τζούρτζια διότι το μεσοχώρι-πλατεία διατηρεί ακόμη μέχρι σήμερα την παραδοσιακή τεχνοτροπία και βοηθά λόγω της κατασκευής του στην εξέλιξη ενός λαϊκού δρώμενου, ακόμη σήμερα κατά τον παλιό παραδοσιακό τρόπο. 
Επί τόπου τους έγινε ειδική αναφορά για τα έθιμα και δρώμενα του Ασπροποτάμου και πως αυτά εξελίχθηκαν στο χρόνο και το χώρο που είχαν μπροστά τους. Επίσης τους έγινε αναφορά για την ιστορικότητα και διαχρονικότητα της Φιλεκπαιδευτικής Αδελφότητας Τζούρτζιας της Αθαμανίας (ΦΑΤΑ) μιας και όπως είναι γνωστό λειτουργεί διαχρονικά από το 1983 μέχρι σήμερα αδιάλειπτα.

Την περίοδο αυτή τα χωριά του Ασπροποτάμου έχουν ελάχιστο κόσμο και τα καταστήματα λειτουργούν συνήθως τα Σαββατοκύριακα. Αξίζει να σημειωθεί ότι το ένα από τα τρία κατάστημα της Τζούρτζιας άνοιξε από την Πέμπτη για να εξυπηρετήσει τους επισκέπτες φοιτητές. Το κατάστημα 'Ντόιλιι φράτσ' του Θανάση Ιωάννου Κούτσια περίμενε τους φοιτητές με αναμμένο το τζάκι και παραδοσιακό λουκούμι όπου γεύθηκαν την τοπική κουζίνα και εξυπηρετήθηκαν με τον καλλίτερο τρόπο. Στην αποστολή συμμετείχαν οι φοιτητές:  
Βαλάκος Αλέξανδρος-Ευστράτιος, Βλάχος Γεράσιμος, Ζαμπέλη Αικατερίνη, Ζήμου Ελένη, Καπετανάκης Δημήτρης, Κοκκινάκη Γρηγορία-Δέσποινα, Λαχάνου Βανέσα, Παπαγεωργίου Ελβίρα, Δριβάλα Μαρία, Κουτσούμπα Αναστασία, Αλεξοπούλου Μαρία-Ελένη, Αγγελοπούλου Ειρήνη, Γιαμπαστή Γεωργία, Μαλάι Δημήτρης, Λουκάς Παναγιώτης, Μαραγκάκη Εύη, Μπούζα Δέσποινα, Mουστάκα Κωνσταντίνα, Μακρίδου Δέσποινα, Μπαλλά Χριστίνα, Δρακάκης Άγγελος, Κωστόπαππα Σοφία, Νταουντάκη Ευαγγελία, Κορωναίου Κατερίνα.
Οι φοιτητές γεμάτοι ουσιαστικές εμπειρίες επέστρεψαν το απόγευμα στην έδρα τους στο ΤΕΦΦΑ στα Τρίκαλα με το λεωφορείο της Σχολής που οδηγούσε τον κ. Γιώργος Λιότσος.