Η πρώτη σύσκεψη φορέων για τον τουρισμό μετά την σύσταση του Ενιαίου Φορέα νομού Τρικάλων πραγματοποιήθηκε στην Καλαμπάκα με ευθύνη του Δήμου και του αρμοδίου Αντιδημάρχου κ. Ράντου.
Η συνάντηση  έγινε στο Δημαρχείο Καλαμπάκας και όπως είπε ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού και Αθλητισμού κ. Ράντος απευθυνόμενος στους εκπροσώπους των τοπικών φορέων θα πρέπει να αποφασίσουν και να προτείνουν έναν εκπρόσωπο τους που θα συμμετέχει στην επιτροπή διαβούλευσης και τις εκάστοτε συνεδριάσεις του Ενιαίου Τουριστικού Φορέα.
Ο κ. Ράντος ζήτησε να γίνει άμεσα η επιλογή των εκπροσώπων προκειμένου η επιτροπή να αναλάβει δράση και μετά από σχετική συζήτηση να κατατίθενται προτάσεις για θέματα που αφορούν τον τουρισμό αλλά και τις δράσεις στην περιοχή για την περαιτέρω τουριστική αναβάθμισή της.
 Σημείωσε πως οι τοπικοί φορείς θα πρέπει να εργαστούν συντονισμένα προκειμένου οι προτάσεις τους να συζητηθούν στην πρώτη σύγκλιση της επιτροπής διαβούλευσης που θα γίνει το συντομότερο δυνατό.
Από πλευράς των παρισταμένων φορέων εκφράστηκε η διάθεση και η αισιοδοξία μέσα από τον νέο όργανο του Ενιαίου Τουριστικού Φορέα να προκύψουν οφέλη τα οποία θα δώσουν την πραγματική ώθηση στον τουρισμό της περιοχής.
Μάλιστα όλοι οι παριστάμενοι έδειξαν ότι μέσα από συντονισμένες προσπάθειες μπορεί να γίνουν θετικά βήματα και όπως τονίστηκε θα πρέπει να υπάρχει και μια γενικότερη εικόνα για την τουριστική κατάσταση της περιοχής  με τον Αντιδήμαρχο να δηλώνει ότι το Γραφείο Τουριστικών Πληροφοριών του Δήμου ήδη καταγράφει σημαντικά στοιχεία προς αυτή την κατεύθυνση.
Σημειώνεται ότι οι συνεδριάσεις του φορέα θα πραγματοποιούνται υπό την προεδρία του κ. Γιαγιάκου, προέδρου του Επιμελητηρίου Τρικάλων ενώ στην σύσκεψη παραβρέθηκαν ο Γραμματέας του Δήμου κ. Γιαννάκος, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων κ. Φαμίσης και οι κ.κ. Γκόγκος και Αλεξίου μέλη του ΔΣ αυτής, ο πρόεδρος των Εμπόρων κ. Μαντάρας, οι κ.κ. Μαυραγάνης και Γ. Κουρέλης από τον ΣΤΕΜ, ο Πρέοδρος της ΟΛΚ κ. Μητρονάτσιος
Τέλος στην επιτροπή διαβούλευσης θα πρέπει να σημειωθεί ότι συμμετέχουν:
1. ΕΝΩΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ Ν. ΤΡΙΚΑΛΩΝ
2. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΚΑΙ ΟΡΕΙΝΟΥ ΟΓΚΟΥ
3. ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΜΕΤΕΩΡΩΝ (ΣΤΕΜ)
4. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΩΜΑΤΙΩΝ – ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ – ΚΑΜΠΙΝΓΚ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ
5. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΟΡΕΙΝΟΥ ΟΓΚΟΥ «ΞΕΝΙΟΣ ΖΕΥΣ»
6. ΚΤΕΛ ΤΡΙΚΑΛΩΝ Α.Ε.
7. ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΒΕ ΤΡΙΚΑΛΩΝ
8. ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ
9. ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ
10. ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΥΛΗΣ
11. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΡΕΙΒΑΣΙΑΣ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΑΣ Ν. ΤΡΙΚΑΛΩΝ (ΣΟΧΤ)
12. ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ
13. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΕΖΟΠΟΡΙΑΣ ΟΡΕΙΒΑΣΙΑΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ (ΣΠΟΡΤ)
14. ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΣ ΠΕΡΙΗΓΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΠΥΛΗΣ (ΟΠΟΠ)
15. ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΑΓ/ΤΩΝ & FAST FOOD
16. ΣΩΜΑΤΕΙΟ “ΤΑ ΧΑΤΖΗΠΕΤΡΕΪΚΑ»
17. ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΤΡΙΚΑΛΩΝ – ΚΕΝΑΚΑΠ Α.Ε.
18. E-TRIKALA Α.Ε.
19. ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ