Το Μουσείο Ελληνικής Παιδείας Καλαμπάκας θα φιλοξενήσει έκθεση ζωγραφικής του Συλλόγου Τρικαλινών Ζωγράφων με σχετική θεματολογία.
Όλο το καλοκαίρι (από τις 12 Ιουλίου ως τις 10 Σεπτεμβρίου) οι επισκέπτες του Μουσείου μέσα στον εκθεσιακό χώρο, παράλληλα με τα εκθέματα, θα μπορούν να δουν και τα έργα  είκοσι περίπου καλλιτεχνών, οι οποίοι εμπνέονται από τη θεματολογία του Μουσείου  και δημιουργούν για την Εκπαίδευση, τους μύθους του Αισώπου, την Ελλ. Μυθολογία και τα Μετέωρα.
Αυτή η έκθεση είναι το πρώτο βήμα μιας συνεργασίας, η οποία θα έχει συνέχεια με τη δημιουργία και άλλων εκδηλώσεων στο μέλλον.
Το Μουσείο, αφ' ενός, έχει στους στόχους και στο πρόγραμμά του τη δημιουργία εκδηλώσεων που προωθούν την πνευματική καλλιέργεια και τον πολιτισμό και ο Σύλλογος ζωγράφων, αφ' ετέρου, έχει συνηθίσει το φιλότεχνο κοινό της περιοχής σε ενδιαφέρουσες συνεργασίες, οι οποίες συνθέτουν διάφορες μορφές Τέχνης, με στόχο πάντα το καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα.
Από την Πέμπτη, λοιπόν, 12 Ιουλίου θα είναι έτοιμη η έκθεση ζωγραφικής και θα διαρκέσει μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου.
Η λειτουργία της έκθεσης ακολουθεί το ωράριο λειτουργίας του Μουσείου και η είσοδος γίνεται με το εισιτήριο εισόδου στο Μουσείο.

Οι συμμετέχοντες:
Αλεξίου Γωγώ
Γκούμα Ευαγγελία
Γραββάνη Χρυσή
Ζιάκα Μαρία
Κακλαμάνη-Βλάχου Λαμπρινή
Κανίνα Ζωή
Κανίνα-Βάκα Τζένη
Κομπόλια Έφη
Λιάπη Λιλίκα
Μέος Ευάγγελος
Μπούρα Μαίρη
Παναγιωτίδου Αθηνά
Παπαγεωργίου Αίγλη
Παπαδοπούλου Δέσποινα
Σίμου Κασσιανή
Στεργίου-Ζαχαράκη Ζωή
Στυλιάρα Σταυρούλα
Ταμπρατζή Ελένη
Τάσιου Ελένη
Τάσιου Συλβάνα
Τσίκος Δημήτριος
Χαρίση Μαριάνθη