Μια έκτακτη και κεκλεισμένων των θυρών στα ΜΜΕ σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα  στο γραφείο του Δημάρχου Καλαμπάκας  με θέμα το Προσφυγικό και την πιθανή δημιουργία Hot Spot στη Καλαμπάκα. Συγκεκριμένα στο 4ο χιλ. της Ε.Ο. Καλαμπάκας – Τρικάλων, χώρο που επισκέφτηκαν εκπρόσωποι του Στρατού την περασμένη εβδομάδα.
Στην σύσκεψη συμμετείχαν (εκτός του Δημάρχου)  οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ του Νομού Τρικάλων κ. Δριτσέλη και κ. Σιμορέλης και οι επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης  κ. Σκελλαρίου, κ. Κεραμίδας, κ. Χαρτοπούλου και κ. Ζιάκας.
Οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι ο κ. Σινάνης ανέφερε ότι συγκάλεσε την συγκεκριμένη σύσκεψη καθ’  ότι στο ακίνητο που επιθεώρησε ο Στρατός έκτασης  40 στρεμμάτων περίπου, που ανήκει σε Καλαμπακιώτη μετανάστη και βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το πολυκατάστημα ¨ΚΙΝΑ MALL¨ , τα πράγματα είναι προχωρημένα στο να μετατραπεί σε ¨HOT SPOT¨.
Είπε ότι πίσω από την κίνηση αυτή βρίσκεται ΜΚΟ που συστήθηκε στην Γερμανία (Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση) και έχει προχωρήσει αρκετά την διαδικασία κατασκευής κέντρου φιλοξενίας προσφύγων και έχει υπογράψει σύμβαση για τρία χρόνια. Μάλιστα όπως τόνισε , η ΜΚΟ έχει συντάξει αναλυτικό σχέδιο για την λειτουργία του ¨HOT SPOT¨  με την κατασκευή οικημάτων , δρόμο προσέγγισης , μεταφορά  προσφύγων στην πόλη της Καλαμπάκας  κ. α.
Ο κ. Σινάνης δήλωσε για ακόμη μια φορά αντίθετος στην λειτουργία Κέντρου Φιλοξενίας στην Καλαμπάκα , εκθέτοντας τους λόγου που κατά καιρούς έχει αναφέρει.
Περίπου ίδια ήταν και η θέση του επικεφαλή της μείζονος Αντιπολίτευσης κου Σακελλαρίου, ο οποίος υπογράμμισε πως δεν μπορεί ο κάθε ιδιώτης ή ΜΚΟ να κάνει ότι θέλει και πως πρέπει να αντιμετωπίσουμε το θέμα όλοι μαζί συλλογικά. Δήλωσε ότι υπάρχουν πολλές αντιδράσεις από επιχειρήσεις που βρίσκονται κοντά στην συγκεκριμένη έκταση, και διερωτήθη αν μια τέτοια κίνηση δεν θα βλάψει το μόνο εισόδημα των Καλαμπακιωτών που προέρχεται από τον Τουρισμό.
Δεν έλειψαν όμως και οι απόψεις ότι οι Πρόσφυγες δεν πρόκειται να βλάψουν τον τόπο και την περιοχή. Οι Βουλευτές κκ. Δριτσέλη και Σιμορέλης απέκλεισαν κατηγορηματικά την περίπτωση να γίνει ¨HOT SPOT¨ στην Καλαμπάκα , γιατί αν υπήρχε τέτοια περίπτωση θα το γνώριζαν.
Είπαν όμως ότι θα επικοινωνήσουν με το Αρμόδιο Υπουργείο και θα μάθουν περισσότερα για την συγκεκριμένη περίπτωση.
stagonnews.gr