Επιτυχής ήταν η εκδήλωση κοπής  της πρωτοχρονιάτικης Αγιοβασιλόπιτας του Συλλόγου Διαφύλαξης και Ανάδειξης Αγιμετεωρίτικης Κληρονομιάς «Μετεώρων Λιθόπολις» η οποία πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής.
Στην κατάμεστη αίθουσα «Νίτσα Λιάπη» του 1ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμπάκας παραβρέθηκαν εκπρόσωποι των τοπικών αρχών και φορέων, μοναχοί και μοναχές και πλήθος πολιτών δίνοντας ευχές για καλή χρονιά και συνεχείς επιτυχίες.
Την Αγιοβασιλόπιτα του συλλόγου ευλόγησε ο πατήρ Ευάγγελος Γκιουζέλης με ευχές από την τοπική εκκλησία για κάθε καλό στη νέα χρονιά και ακολούθησε η κοπή της από τον πρόεδρο του κ. Καλύβα και το μέλος της διοίκησης κ. Λάσκος.
Ακολούθως πραγματοποιήθηκε και ολομέλεια ενώ ο πρόεδρος του συλλόγου κ.  Καλύβας, καλωσόρισε τα μέλη σε αυτή ευχόμενος  καλή και δημιουργική χρονιά, με υγεία προσωπική και οικογενειακή.
Η συνέχεια περιελάμβανε τον  απολογισμό πεπραγμένων της χρονιάς και έγινε αναφορά στις δραστηριότητες του συλλόγου της παρελθούσης χρονιάς, επισημαίνοντας ότι στο ίδιο κλίμα και ύφος θα κινηθούν και οι δράσεις που προγραμματίζονται για τη νέα χρονιά.
Αμέσως μετά ο  Προηγούμενος της Ιεράς Μονής του Μεγάλου Μετεώρου Αρχιμανδρίτης Αθανάσιος πραγματοποίησε ομιλία  με θέμα "Πορεία επιστροφής και επανευαγγελισμού" κερδίζοντας την προσοχή του πολυάριθμου ακροατηρίου.

meteoravoice.gr