Η Βιβλιοθήκη Καλαμπάκας διοργανώνει τις παρακάτω εκδηλώσεις:
Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου (18:00):
«Το Άστρο της Βηθλεέμ: αναζητώντας την ψυχή μας, με τα μάτια της επιστήμης». Ο Φυσικός και Υπεύθυνος του ΕΚΦΕ Τρικάλων, κ. Βασίλειος Παππάς θα μιλήσει για το «θαύμα» των Χριστουγέννων, το φως του Άστρου της Βηθλεέμ που οδήγησε του τρεις Μάγους στη φάτνη του νεογέννητου Χριστού. Τι ήταν άραγε αυτή ή λάμψη; Κάποιο φυσικό φαινόμενο ή η «Μαγεία των Χριστουγέννων»;
Η εκδήλωση απευθύνεται κυρίως σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου.
Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου (17:00):
«Μαθήματα Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ) για παιδιά». H ΚΑΡΠΑ σήμερα αναγνωρίζεται διεθνώς ως βασική και πολύτιμη δεξιότητα ζωής. Διεθνείς οργανισμοί δίνουν έμφαση στην εκπαίδευση των μαθητών στην ΚΑΡΠΑ. Εκπαιδεύοντας τους μαθητές στην ΚΑΡΠΑ σε νεαρή ηλικία, είναι όπως μαθαίνουν να κολυμπούν ή να οδηγούν ποδήλατο: τα παιδιά δεν θα ξεχάσουν ποτέ, πώς μπορούν να σώσουν μια ζωή. Παράλληλα βελτιώνονται οι κοινωνικές δεξιότητες των μαθητών.
Μαθαίνοντας ΚΑΡΠΑ τα παιδιά μαθαίνουν να βοηθούν τους άλλους και αναπτύσσουν το αίσθημα της αλληλεγγύης, του αλτρουισμού και της κοινωνικής ευθύνης.
Το μάθημα απευθύνεται σε μαθητές Ε’ Δημοτικού και άνω. Δηλώστε εγκαίρως συμμετοχή καθώς υπάρχει περιορισμένος αριθμός θέσεων.
Επιστημονικά υπεύθυνη: Ελένη Πολύζου
Ιατρός-Αναισθησιολόγος Διευθύντρια ΕΣΥ ΓΝ Τρικάλων, Επίτιμη Διδάσκουσα ΣΕΦΑΑ Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Διευθύντρια Σεμιναρίων Ευρωπαϊκού Συμβούλιου Αναζωογόνησης