Με χθεσινή ανακοίνωση του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων κ. Νίκου Χαρδαλιά η Π.Ε. Τρικάλων τίθεται σε καθεστώς ειδικών περιοριστικών μέτρων για 14 ημέρες από το Σάββατο 26-09-2020 και ώρα 06.00  έως Σάββατο 10-10-2020 και ώρα 06.00.

Αναλυτικά τα περιοριστικά μέτρα που είναι σε εφαρμογή στην Π.Ε. Τρικάλων:

•    Απαγόρευση λειτουργίας όλων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 12 τα μεσάνυχτα έως τις 05.00 της επομένης.

•    Αναστολή κάθε είδους εκδήλωσης όπως πάρτυ, εμποροπανηγύρεις, λιτανείες, λαϊκές αγορές κλπ.

•    Απαγόρευση κάθε είδους συνάθροισης πολιτών άνω των 9 ατόμων για οποιονδήποτε λόγο, τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό χώρο.

•    Στους χώρους εστίασης επιτρέπεται μέγιστος αριθμός ατόμων σε κάθε τραπέζι έως 4 άτομα, εκτός εάν πρόκειται για συγγενείς Α’ βαθμού όπου επιτρέπεται έως 6 άτομα.

•    Υποχρεωτική η χρήση μάσκας τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους.

Σημειώνεται ότι σε συνεννόηση με το Υπουργείο Οικονομικών για τις επιχειρήσεις που επηρεάζονται, είναι δυνατή η αναστολή σύμβασης εργασίας των εργαζομένων.

Ως εκ τούτου ο Δήμος Μετεώρων ανακοινώνει ότι οι συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, της Οικονομικής Επιτροπής, της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής και του Διοικητικού Συμβουλίου της Δ.Ε.Υ.Α.Μ. θα πραγματοποιηθούν δια περιφοράς.

Ο Δήμος Μετεώρων θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να προασπιστεί την υγεία και την ασφάλεια των Δημοτών του με υπευθυνότητα και σεβασμό.

Οφείλουμε όλοι να επιδείξουμε προσοχή και πιστή τήρηση των περιοριστικών μέτρων με στόχο την μη περαιτέρω διασπορά του ιού.

Οδηγίες για αθλητικές διοργανώσεις σε περιοχές με ειδικά περιοριστικά μέτρα

Με την χθεσινή ανακοίνωση των ειδικών περιοριστικών μέτρων στην Π.Ε. Τρικάλων που ισχύουν για 14 ημέρες από το Σάββατο 26-09-2020 και ώρα 06.00 έως Σάββατο 10-10-2020 και ώρα 06.00, προσαρμόζονται από την Υγειονομική Επιστημονική Επιτροπή της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και οι οδηγίες για την οργανωμένη άθληση.

1. Περιοχές στις οποίες εφαρμόζονται έκτακτα περιοριστικά μέτρα (συναθροίσεις έως 9άτομα):

1α Προπονήσεις μπορούν να γίνονται είτε ατομικά είτε σε μικρά γκρουπ έως 9 ατόμων. Ενδεικτικά οχώρος που αντιστοιχεί σε ένα γκρουπ 9 ατόμων που αθλείται είναι περίπου 150 τ.μ.

1β Ο μέγιστος αριθμός αθλητών και αθλούμενων στις αθλητικές εγκαταστάσεις άνω των 150 τ.μ.περιορίζεται στο 50% αυτού που αναφέρεται στον Πίνακα του παραρτήματος VII της τελευταίας ΚΥΑ πουεκδόθηκε 15/9/2020 (στον ιστότοπο της ΓΓΑ στην Ενότητα «Νομοθεσία» https://www.gga.gov.gr/component/content/article/278-covid/2981-covid19-sports Άρθρο 23 (σελ. 52)& Παράρτημα VII (σελ. 80)

1γ Αγωνιστικές δραστηριότητες επιτρέπονται, εντός οργανωμένων αθλητικών εγκαταστάσεων, χωρίςθεατές, μόνο με τους απαραίτητους συντελεστές των αγώνων. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η τήρησητων εγκεκριμένων, από την Υγειονομική Επιστημονική Επιτροπή της ΓΓΑ, πρωτοκόλλων του αθλήματος.

1δ Η χρήση της μάσκας στις οργανωμένες αθλητικές εγκαταστάσεις είναι υποχρεωτική, με εξαίρεσητους αθλητές και προπονητές κατά την ώρα της άσκησης.

Αναλυτικότερες οδηγίες ασφαλούς άσκησης υπάρχουν στην ιστοσελίδα της ΓενικήςΓραμματείας Αθλητισμού

https://www.gga.gov.gr/component/content/article/278-covid/2981-covid19-sports