Στην υποβολή πρότασης για ένταξη στο πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ της πράξης με τίτλο «Εξειδικευμένη βελτίωση & συντήρηση αγωνιστικού χώρου στο Καστράκι του Δήμου Μετεώρων» προχωρά άμεσα ο Δήμος Μετεώρων.
Ομόφωνα ψηφίστηκε, χθες,  κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η έγκριση συμμετοχής του Δήμου Μετεώρων στο Πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ του Υπουργείου Εσωτερικών, στον Άξονα προτεραιότητας «Κοινωνικές και πολιτιστικές υποδομές και δραστηριότητες των Δήμων» με τίτλο «Κατασκευή, επισκευή και συντήρηση αθλητικών εγκαταστάσεων των Δήμων».
Το έργο, συνολικού προϋπολογισμού 725.400 ευρώ, αφορά την αγορά και εγκατάσταση νέου εξοπλισμού και την εκτέλεση των παρεμπιπτουσών εργασιών προκειμένου να επιτευχθεί η βελτίωση του γηπέδου ποδοσφαίρου Καστρακίου, ώστε να καταστεί σύγχρονο, ασφαλές, λειτουργικό, αισθητικά ελκυστικό και ανθεκτικό στον χρόνο.
Οι προβλεπόμενες παρεμβάσεις περιλαμβάνουν:
• αφαίρεση, τυποποίηση και διάθεση της υφιστάμενης επιφάνειας χρήσης,
• προετοιμασία και εμπλουτισμός της βάσης έδρασης για την επιτυχή εγκατάσταση του νέου εξοπλισμού,
• εργασίες βελτίωσης αποστράγγισης και απορροής του γηπέδου,
• εργασίες εγκατάστασης άρδευσης,
• εξοπλισμό του αγωνιστικού χώρου (χλοοτάπητα παράγωγο οίκου διαπιστευμένου ως FIFA preferred Producer, τέρματα, σημαιάκια),
• βοηθητικό εξοπλισμό ελέγχου λειτουργίας και συντήρησης (βούρτσα τρίγωνη, ελκόµενος ελαστικός τάπητας, ράµπα κύλισης µπάλας),
• εργασίες εγκατάστασης συστήματος φωτισµού του γηπέδου.
Πρόκειται για ένα έργο σημαντικό για την τοπική κοινωνία του Καστρακίου. Το γήπεδο Καστρακίου εξυπηρετεί καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους τις ανάγκες προπόνησης και διεξαγωγής αγώνων των τοπικών ομάδων ποδοσφαίρου καθώς και τις ανάγκες άθλησης και αναψυχής των μαθητών - παιδιών και των δημοτών.
Με το έργο αυτό, το Καστράκι θα αποκτήσει ένα σύγχρονο γήπεδο ευρωπαϊκών προδιαγραφών, προσβάσιμο στους κατοίκους του χωριού αλλά και στους επισκέπτες του.