Δεν έλαβε τελικά καμία απόφαση το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού για το θέμα της αξιοποίησης των εγκαταστάσεων του πρώην «Ξενία» από τον Δήμο Καλαμπάκας, μια που τέθηκαν διάφορα θέματα.
Στη χθεσινή συνεδρίαση του Συμβουλίου συζητήθηκε πριν λίγο η αίτηση που έχει υποβάλει από τις 16/01/2018 ο Δήμος Καλαμπάκας για χρηματοδότηση της πρότασής του από το Ε.Π. «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία» με τίτλο «Δημιουργική Επανάχρηση Δημοτικής Ακίνητης Περιουσίας», μια που για την έγκριση της πρότασης απαιτείται το «πράσινο φως» από το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων του ΥΠ.ΠΟ.Α., αφού το έχει χαρακτηρίσει διατηρητέο ως στοιχείο της σύγχρονης αρχιτεκτονικής κληρονομιάς.
Στη συνεδρίαση παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Καλαμπάκας Χρήστος Ν. Σινάνης, ο οποίος εξέθεσε όλα τα στοιχεία για την αξιοποίηση του πρώην «Ξενία», όπως την προωθεί η Δημοτική Αρχή με την απόφαση που λήφθηκε κατά πλειοψηφία από το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμπάκας.
Στη συνεδρίαση παραβρέθηκε επίσης και ο Δικηγόρος Δημοσθένης Θανάσουλας, ως νομικός εκπρόσωπος του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων της Αθήνας, μεταφέροντας την πρόταση που είχε κατατεθεί στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου από τον Δημήτρη Κρίτσα για αξιοποίηση του πρώην «Ξενία» ως ξενοδοχείο πολυτελείας, όπως και την επιστολή της Ένωσης Ξενοδόχων που επικροτεί την τουριστική αξιοποίηση του κτηρίου.
Τα μέλη του Κεντρικού Συμβουλίου Νεωτέρων Μνημείων επιφυλάχθηκαν να αποφασίσουν, κάτι που θα γίνει πιθανότατα στην επόμενη συνεδρίαση, την ερχόμενη Πέμπτη.

tameteora.gr