"Χθες τελειώσαµε τα γυρίσµατα στα Μετέωρα στις 4.30 τα ξηµερώµατα και µπήκα στις 5 στο δωµάτιο. Και τώρα που µιλάµε µε κοιτάει έντονα η υπεύθυνη Προγράµµατος».

Η ∆ανάη Παππά δουλεύει πολύ. Αν και σένα η ευκαιρία σού χτυπούσε κυριολεκτικά την πόρτα, θα έκανες τα πάντα να την αξιοποιήσεις. Είναι η πρώτη τηλεοπτική της εµφάνιση. Την πρόταση της την έκανε ο Ανδρέας Γεωργίου στέλνοντάς της µήνυµα στο Instagram. Που φυσικά αρχικά θεώρησε ψεύτικο. «Είναι µεγάλη ιστορία το πώς βρέθηκα στο “Τατουάζ”. Εντελώς τυχαία. Λοιπόν, µεγάλωσα στον Χολαργό µε τη γιαγιά και τον παππού µου.

Η µητέρα µου ήταν διαζευγµένη. Με έκανε σχεδόν στην ηλικία µου και όποτε βγαίνουµε τώρα θεωρούν ότι είµαστε αδελφές. Είναι η ηρωίδα µου γιατί έκανε τρεις και τέσσερις δουλειές για να τα βγάλει πέρα. Στο δηµοτικό έκανα ρυθµική, έξι ώρες προπόνηση! Στο γυµνάσιο όµως ασχολήθηκα µε τον στίβο για να µπορώ να διαβάζω τα µαθήµατά µου - έκανα άλµα εις ύψος. Είχα ύψος (1,75) και σώµα για να ασχοληθώ µε τη ρυθµική.

Στα 16 αποφάσισα ότι θέλω να γίνω χορεύτρια και γράφτηκα σε κάποιες σχολές. Μετά το λύκειο έδωσα εξετάσεις και µπήκα στο HOPA (House of Performing Arts). ∆ύο χρόνια ήταν η σχολή και στον τρίτο η πρακτική. Μόλις έξι µήνες µετά την αποφοίτησή µου ήρθε το µήνυµα του Ανδρέα Γεωργίου στο Instagram. Τότε ήµουν και µαζορέτα στην οµάδα µπάσκετ του Παναθηναϊκού. ∆εν είχα στο µυαλό µου να ασχοληθώ µε την τηλεόραση. Ηθελα να αφοσιωθώ στον σύγχρονο χορό.

Οταν είδα το µήνυµα θεώρησα ότι κάποιος µου έκανε πλάκα. ∆εν είχα επαφή µε τον κόσµο της τηλεόρασης και δεν έβλεπα και πολύ λόγω της σχολής και των µαθηµάτων. Την ηµέρα που µου ήρθε το µήνυµα είχα πάει για casting στη Λυδία Γεωργανά - βρίσκει ηθοποιούς για casting σε τηλεοπτικές σειρές της Αµερικής. Εκείνη ρώτησα ποιος είναι ο Ανδρέας κι αν είναι αληθινός ο λογαριασµός φυσικά µου είπε να απαντήσω αµέσως.

Το πρώτο δοκιµαστικό στην Κύπρο το έκανα στις 14 Φεβρουαρίου του 2017. Σηµαδιακό!». Πόσο έχει αλλάξει η ζωή της τον τελευταίο χρόνο; «Είναι όλα διαφορετικά και πρωτόγνωρα. ∆εν είχα αντιληφθεί πόση αναγνωρισιµότητα θα φέρει η τηλεόραση. Στην αρχή ήταν ενδιαφέρον αυτό. Μετά µε τρόµαξε. Γιατί µου στέλνουν συνέχεια µηνύµατα µικρά παιδάκια και πιστεύω ότι πρέπει να είσαι ένα υγιές πρότυπο. Σίγουρα κάποιες φορές είναι υπερβολικός ο φόρτος της δουλειάς. Με τα γυρίσµατα δεν µπορείς εύκολα να κάνεις κάτι άλλο. Σίγουρα δεν µπορώ να κάνω θέατρο. Αλλά µου έχουν γίνει στο Instagram προτάσεις για συνεργασία και σε κάποιες αποκρίθηκα θετικά. Θέλω να συνεχίσω τα µαθήµατα υποκριτικής. Κάνω σεµινάρια µε τον Γιάννη Σκουρλέτη και έχου- µε ωραία συνεργασία γιατί βάζει το σώµα στην υποκριτική. Η αλήθεια είναι πως προχωράω ανάλογα µε το πώς νιώθω. Το θέατρο θέλει συγκέντρωση και δουλειά».

Τη ∆ανάη την είδαµε και στα πρόσφατα Madwalk µαζί µε τον Γιάννη Σκουρλέτη. «Ταιριάξαµε στην τρέλα. Είχαµε ωραία χηµεία», λέει η ίδια. Ποιος είναι ο ρόλος που υποδύεται στο σίριαλ; «Την Αννα. Που ζει έναν παθιασµένο έρωτα µε τον Αλεξ, αλλά είναι παντρεµένη µε κάποιον που είναι µπλεγµένος µε το εµπόριο όπλων και την απατά µε µια αστυνοµικό. Αυτή θέλει να είναι µε τον Αλεξ, αλλά δεν µπορεί. Ο κόσµος ταυτίζεται µε την ιστορία µας. Μου στέλνουν µηνύµατα κοπέ- λες ότι έζησαν µια παρόµοια ιστορία καθώς δεν µπορούσαν, για πολλούς λόγους, να ζήσουν τον έρωτά τους. Στον δρόµο συνήθως µε φωνάζουν “Αννα”!».

Πόσο τη φέρνει σε δύσκολη θέση όταν τη ρωτούν αν είναι ζευγάρι µε τον συµπρωταγωνιστή της Στέφανο Μιχαήλ; «Είναι κάτι που είχαµε συζητήσει µε τον Ανδρέα Γεωργίου και µας το είχε πει πριν καν συµβεί. “Θα µιλάνε όλοι για τη σχέση σας”. Και αυτός είναι ο στόχος και το στοίχηµα που κερδίσαµε. Ο κόσµος πιστεύει ότι είµαστε µαζί στη ζωή επειδή έχουµε εξαιρετική χηµεία ως ζευγάρι στο “Τατουάζ”. ∆εν είµαστε µαζί. Το έχουµε διαψεύσει αµφότεροι».

Ποιο είναι το πιο περίεργο πράγµα που της συνέβη ενώ παίζει στο «Τατουάζ»; «Ανέβασα στο Instagram µια φωτογραφία από το αεροδρόµιο πριν από την απογείωση. Φυσικά την είδαν όσοι µε ακολουθούν και όταν προσγειώθηκα µε περίµενε µια οµάδα που είναι fan του σίριαλ. ∆εν µπορούσα να το πιστέψω. Οσο κι αν φαίνεται περίεργο, η αποδοχή και η αγάπη του κόσµου µου δίνει δύναµη. Είναι ωραίο αίσθηµα να σε αντιµετωπίζουν θετικά χωρίς να σε γνωρίζουν». 

Ζωή Δημητρίου