Αθωώθηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Τρικάλων ο Δήμαρχος Καλαμπάκας για τα λύματα της Κορομηλιάς.
Ειδικότερα ο κ. Σινάνης μετά από μήνυση που είχε υποβληθεί εναντίον του Δήμου Καλαμπάκας κάθισε στο εδώλιο του ανωτέρω δικαστηρίου  κατηγορούμενος  για υποβάθμιση του περιβάλλοντος-παράβαση άρθρων 15 ΠΚ, αρ. 28 παρ. 2Ν.1650/1986- για την υπόθεση η οποία έχει απασχολήσει αρκετά την τοπική κοινωνία και την δημοτική αρχή τόσο στο παρελθόν όσο και πρόσφατα.
Κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας  το Τριμελές Πλημμελειοδικείο έκανε δεκτή την αναφορά του Δημάρχου Καλαμπάκας και των συνηγόρων υπεράσπισης  ότι ο Δήμος βάσει της κείμενης νομοθεσίας δεν υποχρεούται να κατασκευάσει αποχετευτικό σύστημα σε οικισμό που ο πληθυσμός τους είναι μικρότερος των 2000 κατοίκων.
Από την πλευρά του το δικαστήριο έκρινε ότι ο Δήμος Καλαμπάκας δεν φέρει καμία ευθύνη για τα λύματα της Κορομηλιάς αλλά οι κάτοικοι και συνιδιοκτήτες του οικισμού οι οποίοι έχουν ευθύνη για την περισυλλογή των λυμάτων και την μεταφορά τους σε βιολογικό σταθμό προκειμένου να μην επιβαρύνεται το περιβάλλον.
Κατόπιν αυτού κήρυξε αθώο τον Δήμαρχο Καλαμπάκας κ. Σινάνη απαλλάσσοντας τον από τις κατηγορίες υποβάθμισης του περιβάλλοντος ενώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι το Τμήμα Περιβάλλοντος της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων έχει επιβάλει πρόστιμα ύψους 2.000 ευρώ στο Δήμο και τον Σύνδεσμο της Κορομηλιάς αντίστοιχα.
Σημειώνεται τέλος ότι σε πρόσφατη συνάντηση μεταξύ του Δημάρχου και των Κορομηλιωτών ο κ. Σινάνης ανακοίνωσε ότι με δαπάνες του Δήμου θα καλυφθούν τα υλικά για την στεγανοποίηση των δεξαμενών του βιολογικού του οικισμού και εκείνες των βυτιοφόρων για την μεταφορά των λυμάτων θα βαρύνουν τους κατοίκους.

meteoravoice.gr