Υπερσύγχρονη τράπεζα πληροφοριών διαθέτει πλέον ο Δήμος Καλαμπάκας με το Γραφείο Τουριστικής Πληροφόρησης(Info tourist) τα εγκαίνια του οποίου πραγματοποιήθηκαν σήμερα το βράδυ στο ισόγειο του δημοτικού καταστήματος.
Πρόκειται για ένα εργαλείο απολύτως αναγκαίο για τον ξένο επισκέπτη που φθάνει στην περιοχή και μπορεί με άνεση και την χρήση  της τεχνολογίας να αντλήσει πληροφορίες για τα Μετέωρα και γενικότερα  όλα τα αξιοθέατα και τα μνημεία της περιοχής, έργο υψίστης σημασίας και το οποίο υλοποιήθηκε με την κάλυψη της συνολικής δαπάνης από την Αδελφότητα της Ιεράς Μονής του Αγίου Στεφάνου Μετεώρων.
Το Γραφείο Τουριστικής Πληροφόρησης στεγάζεται στο ισόγειο του Δημαρχείου Καλαμπάκας σε ένα χώρο καλαίσθητο και άρτια δομημένο όπου οι επισκέπτες θα μπορούν να λαμβάνουν πληροφορίες μέσω των υπερσύγχρονων συστημάτων της τεχνολογίας.
Ο Πρωτοσύγκελος της ΙΜ Σταγών και Μετεώρων & Καθηγούμενος του Μεγάλου Μετεώρου, Αρχιμανδρίτης Νήφων μετά την τέλεση του Αγιασμού ευχήθηκε καλή επιτυχία στην μείζονος σημασίας αποστολή του γραφείου μεταφέροντας τις ευχές και τα συγχαρητήρια του Σεβασμιότατου κ. Σεραφείμ ο οποίος απουσίαζε λόγω ανειλημμένης υποχρέωσης και τόνισε την σπουδαιότητα της αγαστής συνεργασίας και ουσιαστικής συνύπαρξης της τοπικής εκκλησίας και κοινωνίας με την Θεία Ευλογία της Μετεωρίτικης Μοναστικής Πολιτείας υπογραμμίζοντας πως τα Μετέωρα είναι πηγή ζωής για την Καλαμπάκα και όχι μόνο.

Ο Δήμαρχος Καλαμπάκας κ. Σινάνης εξέφρασε την χαρά του για την υλοποίηση του έργου και ευχαρίστησε θερμά την Καθηγουμένη της  ΙΜ Αγίου Στεφάνου και την Αδελφότητα για την χορηγία και την αγάπη για την υλοποίηση του έργου και εμφανίστηκε βέβαιος ότι θα συμβάλει τα μέγιστα για την πληροφόρηση των επισκεπτών καθώς ήταν ένα έργο που έπρεπε να υπάρχει εδώ και χρόνια στην περιοχή.
Υψίστης σημασίας έργο χαρακτήρισε το γραφείο ο Περιφερειάρχης κ. Αγοραστός επισημαίνοντας πως η συνεργασία αποδίδει και αναφέρθηκε σε μια σειρά έργων που σύντομα θα παραδοθούν και θα προσφέρουν πολλά στην Καλαμπάκα.
Η τελετή ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση του έργου από τον κ. Τσακίρη ο οποίος αναφέρθηκε στις δυνατότητες που παρέχει μέσω των υπερσύγχρονων συστημάτων το Γραφείο Τουριστικής Πληροφόρησης του Δήμου Καλαμπάκας.
meteoravoice.gr