Η τελετή έναρξης της διοργάνωσης «Meteora Wrestling Academy» πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης στην πλατεία Ρήγα Φεραίου στην Καλαμπάκα.
Στην διοργάνωση του Διεθνούς Camp πάλης αναφέρθηκαν οι διοργανωτές ενώ έγιναν και βραβεύσεις βραβεύσεις σε όσους συνέβαλαν για την υλοποίηση της.
Η τελετή έναρξης περιελάμβανε είχε και δρώμενο με θέμα «Η Ιστορία της πάλης επί σκηνής» με τοπικούς παραδοσιακούς χορούς.
Σημειώνεται ότι εκτός από τους αθλητές-αθλήτριες της εθνικής ομάδας πάλης και αθλητές άλλων Ελληνικών συλλόγων, το παρόν στη διοργάνωση έδωσαν αθλητές από Τουρκία, Κροατία, Σερβία και Βουλγαρία.
Χαιρετισμούς απηύθυναν ο Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων κ. Μιχαλάκης, ο Δήμαρχος Καλαμπάκας κ. Σινάνης και ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού κ. Ράντος ευχόμενοι κάθε επιτυχία στην διοργάνωση.
Διοργανωτής είναι ο Αθλητικός Παλαιστικός Σύλλογος Τρικάλων (ΑΠΣ Τρίκαλα) σε συνεργασία με το Κέντρο Εκπαίδευσης Αθλητών Παλαίστρα (ΚΕΑΠ) και τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πάλης (ΕΛΟΠ) και την υποστήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας και της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων, του Δήμου Καλαμπάκας, του Δήμου Τρικκαίων, του Εμπορικού Επιμελητηρίου Τρικάλων, του Εργαστηρίου Προπονητικής του Κέντρου Έρευνας και Αξιολόγησης της Φυσικής Απόδοσης του ΤΕΦΑΑ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και του Δικτύου Διαχείρισης Πολιτισμού.

meteoravoice.gr