Το προσφυγικό ήταν το μοναδικό θέμα που απασχόλησε τη σημερινή έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Καλαμπάκας. Μετά τη συνεχιζόμενη αύξηση των προσφυγικών ροών καλούνται πλέον να συνδράμουν και άλλοι δήμοι πέραν των μεγάλων που υπάρχουν σε κάθε νομό. Όπως τονίστηκε πάντως από την πλευρά του δημάρχου Χρ. Σινάνη δεν επιθυμεί η Καλαμπάκα να γίνει Ειδομένη αφού ο δήμος δεν διαθέτει κατάλληλες υποδομές για να φιλοξενήσει πρόσφυγες και μετανάστες. «Δεν είναι κακό να πούμε ότι δεν διαθέτουμε τέτοιες υποδομές, κακό είναι να τους αφήσουμε στις πλατείες και στα χωράφια», ανέφερε χαρακτηριστικά.  Στην πρόταση του σχετικού ψηφίσματος που εγκρίθηκε, κατά πλειοψηφία, αναφέρονται μεταξύ άλλων τα εξής:
«-Ο Δήμος Καλαμπάκας δεν διαθέτει τέτοιους χώρους που να διασφαλίζουν αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης.
- Δεν διαθέτει ούτε προσωπικό, ούτε τις κατάλληλες δομές, ώστε να ανταποκριθεί στα στοιχειώδη που απαιτούνται για μια αξιοπρεπή φιλοξενία ανθρώπων.
- Οι χώροι που πρέπει να επιλεγούν , δεν πρέπει σε καμιά περίπτωση να διαταράσσουν την κοινωνική και οικονομική ζωή του τόπου. Ως γνωστόν, η οικονομική ζωή της Καλαμπάκας, στηρίζεται, κατά κύριο λόγο, στον τουρισμό, αφού οι ιεροί βράχοι των Μετεώρων, παγκόσμιο μνημείο της Ουνέσκο, αποτελούν έναν από τους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς. Αποτελούν επίσης και έναν από τους σημαντικότερους θρησκευτικούς προορισμούς.
- Μάλιστα αυτή τη στιγμή, στοιχεία δείχνουν, ότι καταγράφονται μειώσεις κρατήσεων σε πολλούς προορισμούς της νησιωτικής και Ηπειρωτικής Ελλάδας, ενώ έχουν καταγραφεί και ακυρώσεις πτήσεων από τουρίστες που θέλουν να έλθουν στην Ελλάδα.
- Η αδυναμία να δεχτούμε πρόσφυγες στον δήμο μας, δεν φανερώνει με κανέναν τρόπο έλλειψη αλληλεγγύης. Είμαστε δίπλα σ’αυτούς τους ανθρώπους και έτοιμοι να προσφέρουμε ότι χρειαστεί, γιατί θεωρούμε ότι αποτελεί πρώτα και πάνω από όλα ανθρωπιστικό πρόβλημα. Άλλωστε οι πολίτες του δήμου μας , έχουν αποδείξει πολλές φορές την αλληλεγγύη και την ανθρωπιά τους. Όσες φορές χρειάστηκε , ήταν δίπλα στον συνάνθρωπο τους. Αυτό θα κάνουν και όποτε παραστεί ανάγκη».