Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, οι ψυχρές αέριες μάζες στη μέση τροπόσφαιρα, που με τη μορφή ψυχρής λίμνης εντοπίζονται πάνω από την Ελλάδα και την Ιταλία, αναμένεται να συνεχίσουν να επηρεάζουν τον καιρό της χώρας μας την Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου.

Πέραν των χαμηλών για την εποχή θερμοκρασιών, βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν σε αρκετές περιοχές, με τα φαινόμενα να είναι τοπικά έντονα. Στον προγνωστικό χάρτη που ακολουθεί  αποτυπώνεται ο εκτιμώμενος αθροιστικός υετός κατά τη διάρκεια της Πέμπτης.

Από τις βραδινές ώρες τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα επηρεάσουν τα νησιωτικά τμήματα του Βόρειου και Βορειοανατολικού Αιγαίου και τη Χαλκιδική, φαινόμενα που κατά τη διάρκεια της νύχτας προς Παρασκευή 10/09 θα κινηθούν προς τα νοτιοδυτικά επηρεάζοντας τις Σποράδες και ενδεχομένως από τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής τμήματα της Μαγνησίας, της Εύβοιας και των Βόρειων Κυκλάδων.


Στα Τρίκαλα μετά την έντονη βροχή καθόλη την διάρκεια της νύχτας, για το υπόλοιπο της ημέρας δεν προβλέπονται βροχοπτώσεις παρά μόνο έντονη συννεφιά. 

Το θερμόμετρο βρίσκεται σε αρκετά χαμηλά επίπεδα για την εποχή, αφού αναμένεται να φτάσει μέχρι τους 23 βαθμούς Κελσίου αργά το μεσημέρι της Πέμπτης. 

Ενδεικτικό του φαινομένου της "ψυχρής λίμνης" με τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες που επηρεάζει ολόκληρη την χώρα, η τιμή του υδραργύρου, αυτήν την ώρα 2:00 περίπου το μεσημέρι, στους 20 βαθμούς Κελσίου στην πόλη των Τρικάλων. Η ελάχιστη τιμή σημειώθηκε περίπου στις 8:30 το πρωί με 15 βαθμούς.  

Αισθητή βελτίωση του καιρού θα υπάρξει από την Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου με ηλιοφάνεια και άνοδο της θερμοκρασίας έως τους 27 βαθμούς Κελσίου, ενώ το Σάββατο ο καιρός θα είναι ακόμη καλύτερος και πιο ζεστός. 

trikalaenimerosi.gr με πληροφορίες από meteo.gr