Καλές καιρικές συνθήκες αναμένεται να επικρατήσουν στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας έως την Κυριακή 26/12, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr.

Πιο αναλυτικά, σήμερα Παρασκευή 24/12 αναμένονται πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις που κατά διαστήματα στα δυτικά τμήματα της χώρας και στο Αιγαίο θα είναι πυκνότερες ενώ σποραδικές, πρόσκαιρες βροχοπτώσεις θα σημειωθούν στα δυτικά και στα ορεινά της Κρήτης.

Ανήμερα των Χριστουγέννων, Σάββατο 25/12 και κυρίως την Κυριακή 26/12 στα δυτικά ηπειρωτικά, στο Ιόνιο και σε τμήματα του Ανατολικού και Νοτίου Αιγαίου θα σημειωθούν βροχοπτώσεις ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις. Τα φαινόμενα στο Αιγαίο θα είναι μικρότερης διάρκειας και έντασης. Η ορατότητα στα ηπειρωτικά κατά τις βραδινές ώρες και έως το πρωί θα είναι τοπικά περιορισμένη ενώ οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα την Κυριακή 26/12 θα είναι αυξημένες.

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει σταδιακή άνοδο και την Κυριακή 26/12 θα φτάσει τους 13-15 βαθμούς Κελσίου στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά και τους 15-17 βαθμούς Κελσίου στις υπόλοιπες περιοχές. Σημειώνεται ότι παρά την προαναφερθείσα άνοδο της θερμοκρασίας, τις νυχτερινές και πρώτες πρωινές ώρες σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας θα σημειωθεί παγετός. Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ με μικρή ενίσχυση την Κυριακή 26/12.

Ο καιρός στα Τρίκαλα τα Χριστούγεννα και την Κυριακή 26 Δεκεμβρίου 

Με πολύ καλό καιρό θα περάσουν τα Χριστούγεννα στα Τρίκαλα, αφού δεν προβλέπονται φαινόμενα ενώ θα σημειωθεί αισθητή άνοδος της θερμοκρασίας, κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές της. 

Τόσο το Σάββατο, ανήμερα της εορτής των Χριστουγέννων, όσο και την δεύτερη ημέρα τους, την Κυριακή, προβλέπονται αραιές νεφώσεις στον ουρανό με μικρά διαστήματα ηλιοφάνειας. 

Η ημέρα των Χριστουγέννων θα είναι πιο κρύα, καθώς παραμένουν οι χαμηλές θερμοκρασίες το πρωί και το βράδυ, από 1 έως 4 βαθμούς Κελσίου. Το μεσημέρι το θερμόμετρο θα φτάσει μέχρι τους 12 βαθμούς. 

Από την Κυριακή ανεβαίνει η θερμοκρασία, φτάνοντας το μεσημέρι στους 15 βαθμούς, ενώ τις βραδινές ώρες θα βρίσκεται στους 8 βαθμούς. 

Η νέα εβδομάδα στα Τρίκαλα προβλέπεται με συννεφιά και αρκετές βροχές. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7-15 βαθμούς Κελσίου. 

trikalaenimerosi.gr