Την αναβίωση της «Δρακοκοκτονίας» πραγματοποίησαν το πρωί της Κυριακής, ανήμερα της εορτής του Αγίου Γεωργίου τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Πετρωτού «Άγιος Γεώργιος».
Η αναβίωση του εθίμου διοργανώθηκε για πρώτη φορά φέτος στο χωριό, συγκεντρώνοντας τα βλέμματα κατοίκων και επισκεπτών που βρέθηκαν εκεί για να τιμήσουν την μνήμη του Αγίου Γεωργίου.
Λίγο μετά την τέλεση της Θείας Λειτουργίας στο εξωκλήσι που είναι αφιερωμένο στον Τροπαιοφόρο Γεώργιο, οι κάτοικοι παρακολούθησαν την αναπαράσταση της μάχης που έδωσε ο Άγιος με το δράκο για τη διάσωση της βασιλοπούλας.
Τον Άγιο υποδύθηκε ο κάτοικος του χωριού Δημήτρης Αλεξίου, ο οποίος καβαλώντας το άλογο και με την ένδυση που έφερε ο Τροπαιοφόρος, κατάφερε να σκοτώσει το δράκο και να σώσει τη βασιλοπούλα.
Οι εκδηλώσεις συνεχίστηκαν με την εμφάνιση των χορευτικών του Συλλόγου που παρουσίασαν διάφορους χορούς προς τιμή του Αγίου.
Σε όλο τον κόσμο προσφέρθηκε φιλοξενία (κοφτός με πρόβειο)  προσφορά του δήμου που μαγειρεύτηκε με τον παραδοσιακό τρόπο και με μεράκι  από τις Γυναίκες του Πετρωτού στις οποίες αξίζουν πολλά συγχαρητήρια.

krinitrikalon.gr