Την επέκταση του δικτύου Φυσικού Αερίου και τη σύνδεση του Δήμου Φαρκαδόνας με αυτό, ζητά ο δήμαρχος Φαρκαδόνας κ. Θανάσης Μεριβάκης.
Ο δήμαρχος προ ημερών κοινοποίησε έγγραφο προς την Εταιρία Παροχής Φυσικού Αερίου Θεσσαλίας, μέσω του οποίου αναφέρεται στους λόγους και στην αναγκαιότητα της έλευσης του Φυσικού Αερίου στην περιοχή του Δήμου Φαρκαδόνας.
Παράλληλα ο δήμαρχος μέσω του εγγράφου που απέστειλε στην εταιρία γνωστοποιεί ότι υπήρξε απόλυτη συμφωνία ως προς τούτο με τον Εμπορικό Σύλλογο Φαρκαδόνας και όλων των ομάδων του πληθυσμού, δηλώνοντας πανέτοιμοι να συνεργαστούν με την εταιρία σε όποιο επίπεδο χρειάζεται για το ξεκίνημα και τη γρήγορη ολοκλήρωση του έργου.
Όπως επισημαίνει ο κ. Μεριβάκης στην εταιρία, ο πληθυσμός του Δήμου ανέρχεται σε 13.396 κατοίκους, βάσει της τελευταίας απογραφής του 2011. Η περιοχή παρουσιάζει μεγάλη δυναμική ανάπτυξης τόσο στο πεδινό τμήμα, όσο και ορεινό κομμάτι.
Καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους υπάρχει εμπορική δραστηριότητα, γεωργικών και κτηνοτροφικών επιχειρήσεων.
Με δεδομένο, συμπληρώνει ο δήμαρχος, ότι η ανάπτυξη του δίκτυο Φυσικού Αερίου στις ευρύτερες περιοχές της Περιφέρειας Θεσσαλίας, θα δώσει τη δυνατότητα να τροφοδοτούνται πολίτες σε νέες απομακρυσμένες περιοχές, με δεδομένο ότι το Φυσικό Αέριο αποτελεί εναλλακτική πηγή ενέργειας, φιλική προς το περιβάλλον, με αποδοτικότητα και χαμηλότερη τιμή, ζητείται και κρίνεται σκόπιμη η έλευση του και στο Δήμο Φαρκαδόνας.

krinitrikalon.gr