Μπορεί να απέχουμε αρκετό διάστημα από τον Αύγουστο, ωστόσο ο Δήμος ξεκίνησε τις προετοιμασίες γύρω από την φετινή διοργάνωση των δυο παζαριών στην Οιχαλία και στην Φαρκαδόνα.
Δυο ετήσιες εκδηλώσεις που συναντούν μεγάλη επισκεψιμότητα από τους κατοίκους των δυο Δημοτικών Ενοτήτων αλλά και ευρύτερα γειτονικών διαμερισμάτων.
Συγκεκριμένα η πρώτη εμποροπανήγυρη, θρησκευτικού χαρακτήρα , πραγματοποιείται με αφορμή τον εορτασμό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου και διεξάγεται από τις 11 έως τις 15 Αυγούστου στο κέντρο της Οιχαλίας. Προσελκύει το ενδιαφέρον, κατοίκων, επισκεπτών και μικροπωλητών και εμπόρων που προχωρούν στην ενοικίαση κάποιου χώρου.
Αναφορικά με την δεύτερη εμποροπανήγυρη παραδοσιακού χαρακτήρα, διεξάγεται στην Φαρκαδόνα από τις 18 έως και τις 21 Αυγούστου. Πραγματοποιείται σε δημοτική έκταση στην είσοδο της Φαρκάδονας σε χώρο που γειτνιάζει με τις λαϊκές κατοικίες. Η συγκεκριμένη εκδήλωση διοργανώνεται χρόνια τώρα και αναμένεται με ενδιαφέρον από τους Φαρκαδόνιους αλλά και από δημότες όμορων χωριών.
Πλέον ο Δήμος και οι αρμόδιες Υπηρεσίες προετοιμάζονται για τις δυο διοργανώσεις, ανακοινώνοντας την έναρξη της υποβολής των αιτήσεων με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά εντός του μήνα Ιουνίου, προκειμένου να εκδοθούν οι σχετικές άδειες συμμετοχής των μικροπωλητών.
Έντυπα αιτήσεων για άδειες συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προμηθεύονται από το Τμήμα Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης του Δήμου Φαρκαδόνας (Καραϊσκάκη 12, πρώην Δημαρχείο Φαρκαδόνας, είτε από την ιστοσελίδα του Δήμου.
Τα απαραίτητα δικαιολογητικά αναγράφονται στο έντυπο της αίτησης.

krinitrikalon.gr