Πολυκοσμία επικράτησε από το πρωί της Πέμπτης στο Δήμο της Φαρκαδόνας και της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Φαρκαδόνας, από δημότες που έσπευσαν να επωφεληθούν του ευνοϊκού μέτρου που τους έδινε την δυνατότητα να ρυθμίσουν τις οφειλές τους.
Στην εκπνοή της διαδικασίας πολλοί ήταν εκείνοι οι Φαρκαδόνιοι που προσήλθαν σε Δήμο και ΔΕΥΑΦ, προκειμένου να προχωρήσουν σε διακανονισμό, ίσως το πιο συμφέρον μέτρο του τελευταίου διαστήματος.
Αξίζει να υπογραμμιστεί ότι σήμερα Πέμπτη έληγε η προθεσμία με τους Φαρκαδόνιους να σπεύσουν να εξυπηρετηθούν από τους υπαλλήλους, που παρέμειναν στη θέση τους, έως αργά το μεσημέρι.
Όπως είναι γνωστό το μέτρο προβλέπει την εξόφληση των οφειλών μέχρι 100 μηνιαίες δόσεις με απαλλαγή των προσαυξήσεων, πλήρως ή κατά ποσοστό, αναλόγως του αριθμού των δόσεων, με ελάχιστο ποσό δόσης τα 20 ευρώ.
Δίνεται έτσι η ευκαιρία στους οφειλέτες με την ρύθμιση των οφειλών τους να αποκτήσουν κάτω από τις προϋποθέσεις του Νόμου δηλ. Δημοτική Ενημερότητα, έτσι ώστε να μην αντιμετωπίζουν προβλήματα δέσμευσης του ΑΦΜ, αδειοδοτήσεων κάθε φύσης, επιβολής αναγκαστικών μέτρων είσπραξης κατά ΚΕΔΕ (Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων) κ.λ.π..
Παρέχει επίσης την δυνατότητα σε όσους έχουν ενταχθεί σε προηγούμενη ρύθμιση ή διευκόλυνση τμηματικής καταβολής που είναι σε ισχύ να επαναπροσδιορίσουν εκ νέου τις οφειλές τους, εφόσον κρίνουν συμφερότερη την νέα ρύθμιση.
Η ευνοϊκή ρύθμιση ήδη έχει ανακουφίσει οικονομικά έναν μεγάλο αριθμό συνδημοτών, οι οποίοι αξιοποίησαν τις ευεργετικές διατάξεις του συγκεκριμένου μέτρου, απαλλάσσοντάς του από χρόνιες και παλιές οφειλές. Ταυτόχρονα βελτίωσε περαιτέρω την οικονομική κατάσταση του Δήμου, απαραίτητο στοιχείο για την καλύτερη επιχειρησιακή του ικανότητα, γεγονός που καρπώνεται πάλι ο πολίτης – κάτοικος του Δήμου Φαρκαδόνας.

krinitrikalon.gr