Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης 14 Ιουνίου στο ανοιχτό θέατρο του Δημαρχείου Φαρκαδόνας το 1ο Φεστιβάλ Παιδείας και Πολιτισμού, που διοργάνωσε ο Δήμος, με πρωτοβουλία της Αντιδημαρχίας Παιδείας και σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Π.Ε. Τρικάλων.
Στην εκδήλωση συμμετείχαν μαθητές του 1ου και 2ου Δημοτικού Σχολείου Φαρκαδόνας, του 1ου Δημοτικού Σχολείου Οιχαλίας καθώς και των Δημοτικών Σχολείων Ταξιαρχών, Πετρωτού, Σερβωτών και Διασέλλου, προσφέροντας με την βοήθεια των δασκάλων τους, ένα όμορφο θέαμα στο κοινό που έσπευσε να την παρακολουθήσει. Τις εντυπώσεις ακόμη έκλεψε και η σκηνή του θεάτρου σκιών με τον καραγκίοζη και τις άλλες φιγούρες, να παρουσιάζουν με διαδραστικό τρόπο τα προγράμματα των σχολείων.
Ο στόχος του φεστιβάλ να ανοίξει παράθυρα σε κάθε σχολική μονάδα και να αναδείξει το πολυποίκιλο έργο που καθημερινά παράγεται στην προσπάθεια των εκπαιδευτικών να προσφέρουν το δυνατόν καλύτερο σε μαθησιακό, παιδαγωγικό, κοινωνικό και πολιτισμικό επίπεδο στους μαθητές τους. Στόχευε επίσης να κάνει γνωστό στο ευρύτερο κοινό του Δήμου μας ότι το ζητούμενο στην εκπαίδευση πλέον δεν είναι η άστοχη απομνημόνευση αλλά η σωστή κοινωνικοποίηση του παιδιού, η παραγωγή κριτικής σκέψης, η δημιουργία μηχανισμών μάθησης και παιδείας καθώς και η ανάδειξη της τοπικής ιστορίας, η ευαισθητοποίηση σε προβλήματα της καθημερινότητας, η ενεργοποίηση του ατόμου σε ομαδικές εργασίες για το κοινό καλό, αλλά και η καλλιέργεια πολιτισμικής συνείδησης καθώς και η σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των μαθητών και αυριανών ενήλικων πολιτών.


Χαιρετισμό απεύθυναν ο Δήμαρχος Φαρκαδόνας Μεριβάκης Αθανάσιος, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μπουλούμπασης Χρήστος, ο πάτερ Αθανάσιος Κούτσιας, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Καραμάνος Ηλίας και ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Κοσμάς Κωνσταντίνος.
Κατά την έναρξη της εκδήλωσης βραβεύτηκε από το Δήμαρχο Φαρκαδόνας και τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ο υπεύθυνος προγραμμάτων της Διεύθυνσης Κόφας Αλέξανδρος για την προσφορά του. Η βραδιά έκλεισε με απονομή τιμητικών πλακετών στους Διευθυντές των Σχολείων και επαίνων συμμετοχής για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς. 
O Δήμος Φαρκαδόνας θα συνεχίσει, μέσω της αρμόδιας Αντιδημαρχίας Παιδείας και των Σχολικών Επιτροπών, όπως έκανε και μέχρι τώρα, να συνεργάζεται με όλη την εκπαιδευτική κοινότητα και να συνδράμει στην επίλυση των προβλημάτων της καθημερινότητας. Να στηρίζει ποικιλοτρόπως την Παιδεία.