Σε θεσμό έχει εξελιχτεί η φθινοπωρινή εκδήλωση του Συλλόγου Γυναικών Φαρκαδόνας, η Γιορτή της Πίτας. Η πρώτη εκδήλωση είχε διεξαχθεί για πρώτη φορά το 2012 και από τότε διεξάγεται κάθε χρόνο στα μέσα του Σεπτέμβρη.
Η εκδήλωση θα διεξαχθεί την 15η Σεπτεμβρίου στις 8 το απόγευμα.
Τη φετινή χρονιά ο Σύλλογος Γυναικών αναμένεται να γυρίσει το χρόνο αρκετά χρόνια πίσω, την εποχή που το αλώνισμα του σιταριού γινόταν με τα χέρια, μιας και η τεχνολογία δεν είχε προχωρήσει τόσο για την δημιουργία των θεριζοαλωνιστικών μηχανών. Φυσικά μετά το αλώνισμα ακολουθούσε το άλεσμα του σιταριού στους Μύλους της Φαρκαδόνας. το αλεύρι μαζευόταν στα σακιά προκειμένου οι κάτοικοι των χωριών μας να ξεχειμωνιάσουν. Όλα αυτά θα τα αναπαραστήσουν μέλη του Συλλόγου στην εκδήλωση που θα διεξαχθεί στο κέντρο της Φαρκαδόνας.
Οι επισκέπτες που θα παραβρεθούν στην εκδήλωση θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν παραδοσιακές Θεσσαλικές πίτες και θα διασκεδάσουν με το κλαρίνο του Γιάννη Ζιάκα και την ορχήστρα του και τραγούδια του τόπου μας.
Θα συμμετέχουν τα χορευτικά των: Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Αγιοτών «Μιλτιάδης Δάλας», Λαογραφικού Χορευτικού Ομίλου «Καραγκούνα», Συνδέσμου Σαρακατσαναίων Ν. Λάρισας «Ο ΚΑΤΣΑΝΤΩΝΗΣ»,Συλλόγου Γυναικών Φαρκαδόνας (Τμήματα παίδων και ενηλίκων), Πολιτιστικού Συλλόγου Πετρωτού «Άγιος Γεώργιος».
Tη φετινή εκδήλωση αγκαλιάζει ο Δήμος Φαρκαδόνας και ο δήμαρχος Φαρκαδόνας κ. Θανάσης Μεριβάκης, η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Παιδείας και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Ηλίας Καραμάνος και σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο. Ο Δήμος και η αντιδημαρχία Πολιτισμού και Παιδείας συνέβαλλαν καλύπτοντας ένα σημαντικό μέρος της εκδήλωσης.

krinitrikalon.gr