Την τελευταία εβδομάδα οι μικρομεσαίοι αγροτοκτηνοτρόφοι όλης της χώρας βρίσκονται στο δρόμο με τα αγροτικά τους μηχανήματα. Έχουν στηθεί μπλόκα και διεκδικούν να μην περάσουν τα αντιαγροτικά μέτρα της ΕΕ και των Κυβερνήσεων, τόσο της σημερινής ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αλλά και των προκατόχων της.
Ζητούν να μην εφαρμοστεί η νέα κοινή αγροτική πολιτική και τα μνημόνια ενώ παράλληλα διεκδικούν μια καλύτερη ζωή για αυτούς και τις οικογένειές τους.
Αυτή η αντιαγροτική πολιτική πετάει στο δρόμο την μικρομεσαία αγροτιά καθιστά αδύνατη την μικροκαλλιέργεια, οδηγεί σε συγκέντρωση της γης και της παραγωγής στα χέρια μεγαλοαγροτών και μεγαλοεπιχειρηματιών του αγροτικού τομέα.
Στα δίκαια αιτήματά τους, όπως:
• Άμεση απόσυρση της κυβερνητικής απόφασης για διαβίβαση στο ΚΕΑΟ των χρεών στα ταμεία κάτω των 5.000 ευρώ.
• Καμία κατάσχεση για χρέη ασφαλιστικών εισφορών των μικρομεσαίων αγροτών και κτηνοτρόφων.
• Ετήσιο ακατάσχετο όριο 15.000 ευρώ στα τραπεζικά βιβλιάρια των αγροτοκτηνοτρόφων, καθώς πληρώνονται για τη διάθεση της παραγωγής τους μια – δυο φορές το χρόνο και χρειάζεται να υπάρχουν αυτά τα χρήματα για να μπορούν να ζήσουν τις οικογένειές τους και να συνεχίσουν την αγροτοκτηνοτροφική απασχόληση.
• Κατάργηση των αυξήσεων στις ασφαλιστικές εισφορές των αγροτών.
• Να σφραγιστούν όλα τα βιβλιάρια υγείας του ΟΓΑ χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
• Συντάξεις αξιοπρέπειας. Μείωση των ορίων συνταξιοδότησης στα 60 για τους αγρότες και στα 55 για τις αγρότισσες.
Ο Δήμος Φαρκαδόνας όπου το μεγαλύτερο μέρος των δημοτών μας αποτελείται κυρίως από μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους στηρίζει τις διεκδικήσεις και συμπαρίσταται στην αγωνιζόμενη αγροτιά, καλεί δε την κυβέρνηση να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματά της.