Στο όνομα του συνδυασμού του αναφέρθηκε σε σημερινή του συνέντευξη στη Λέσχη 97,6  ο υποψήφιος Δήμαρχος Φαρκαδόνας Μιχάλης Μπαγιώτης:
« Είμαστε σχεδόν έτοιμοι, είναι έτοιμος ο κορμός μας και θεωρώ ότι μέχρι τις 20 Ιανουαρίου θα ανακοινωθούν σε μια ανοιχτή εκδήλωση τα πρώτα 41 ονόματα του ψηφοδελτίου. Το όνομα του συνδυασμού είναι ‘Νέο Ξεκίνημα’ και είναι ένας συνδυασμός με νέα άτομα από όλους τους χώρους. Θα συνδυάσουμε και τα νέα σε ηλικία πρόσωπα και τα πιο έμπειρα στην αυτοδιοίκηση. Δεν έχουμε καμία δυσκολία στην προσέγγιση νέων ατόμων, ίσα - ίσα έρχονται συνέχεια από μόνοι τους και ζητάνε να συμμετέχουν στο συνδυασμό.
Δεν θέλω να μηδενίσω το έως τώρα έργο του κ. Μεριβάκη, όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι συμβάλλαμε στα όσα έχουμε πετύχει ως τώρα. Ο νυν Δήμαρχος έδωσε βάρος στα αυτονόητα, όπως την καθαριότητα και τον φωτισμό, δεν θεωρώ ότι είναι έργο να διαχειριστείς την καθαριότητα αλλά πρέπει να είναι κάτι το αυτονόητο. Θέλουμε σαν νέοι άνθρωποι με καινούριες ιδέες να είμαστε κοντά στον πολίτη και να δώσουμε βάρος στην ανάπτυξη.
Είναι αρκετές οι υποψηφιότητες για το Δήμο Φαρκαδόνας, όμως να δούμε ως το τέλος πόσοι θα φτάσουν μέχρι την κάλπη.»