Σε έναν απολογισμό δράσης προχώρησε ο πρώην πλέον αντιδήμαρχος Φαρκαδόνας Κωνσταντίνος Κοσμάς, 27 μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του. Αναλυτικά:
«Συμπληρώθηκαν 27 μήνες από την ανάληψη των καθηκόντων μου ως Αντιδήμαρχος του Δήμου Φαρκαδόνας. Τούτη λοιπόν τη στιγμή, θέλω δημόσια να ευχαριστήσω θερμά το Δήμαρχο κ. Θανάση Μεριβάκη για την τιμή που έκανε και την εμπιστοσύνη που με περιέβαλε. Αυτή ήταν και η ευθύνη μου, να εργαστώ με όλες μου τις δυνάμεις καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια σε όλους τους τομείς που μου ανατέθηκαν.
Ευχαριστώ επίσης θερμά τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, όλους τους συναδέλφους Δημοτικούς Συμβούλους καθώς και τους Προέδρους των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων, για την συνεργασία που αναπτύχθηκε αυτό το διάστημα.
Ευχαριστώ ιδιαίτερα τους διευθυντές των σχολείων, τους φορείς, με τους οποίους συνεργαστήκαμε και παν’ απ’ όλα τους πολίτες του Δήμου Φαρκαδόνας που αγκάλιασαν με τη συμμετοχή τους κάθε μας προσπάθεια.
Είναι φυσικό σε κάθε νέο ξεκίνημα ο καθένας μας να βάζει νέους στόχους, να πλάθει νέα οράματα και να έχει αυξημένες προσδοκίες. Δεν πρέπει όμως να μας διαφεύγει ούτε στιγμή ότι η κάθε επιτυχία είναι αποτέλεσμα προγραμματισμένης, σκληρής και επίπονης προσπάθειας από πολλούς ανθρώπους.
Ότι καταφέραμε μικρό ή μεγάλο θα το αξιολογήσουν οι δημότες. Ένα όμως είναι σίγουρο ό,τι έγινε πρωτίστως με την υποστήριξη του Δημάρχου κ. Μεριβάκη, με την πολύτιμη συνδρομή του Τμήματος Προγραμματισμού και φυσικά σε συνεργασία με τις υπόλοιπες υπηρεσίες του Δήμου Φαρκαδόνας. Με τις προσπάθειες όλων μας, ώστε να υλοποιήσουμε το όραμα μας για έναν Δήμο με Κοινωνικό Προφίλ, αρωγό στους οικονομικά ασθενέστερους συνδημότες προωθώντας προγράμματα για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, για έναν Δήμο που επενδύει στην Υγεία,για έναν Δήμο που στηρίζει ποικιλοτρόπως την Παιδεία, τον Πολιτισμό και τον Αθλητισμό, με δράσεις για όλους.
Παρακάτω, σε μορφή συνοπτικού απολογισμού, αποτυπώνονται οι δράσεις που υλοποιήσαμε.

Χθες έκλεισε ένας κύκλος γόνιμος και για εμένα, ο οποίος μου προσέθεσε ιδιαίτερες εμπειρίες. Μέλημά μου και για την επόμενη μέρα θα είναι να υπηρετώ όσο καλύτερα μπορώ τον τόπο μου.
Κοσμάς Γ. Κωνσταντίνος»