Ο Δήμος Φαρκαδόνας και η   Αντιδημαρχία Παιδείας και Πολιτισμού, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση  Δευτεροβάθμιας  Εκπαίδευσης της Π.Ε. Τρικάλων διοργανώνουν για 3η συνεχή χρονιά το «3ο Φεστιβάλ Παιδείας και Πολιτισμού».
Η εμπειρία των δυο  προηγούμενων  πετυχημένων  διοργανώσεων του Φεστιβάλ Παιδείας και Πολιτισμού και η σκέψη πως ένα σχολείο για να είναι δημιουργικό πρέπει να είναι ανοιχτό στη Γνώση, στη Μάθηση, στο Πολιτισμό ταυτόχρονα και στη ψυχαγωγία, αποτελούν  τα απαραίτητα κίνητρα  για  το Δήμο Φαρκαδόνας και τη Διεύθυνση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού Τρικάλων, ώστε να συνδράμουν στην διοργάνωση του 3ου Φεστιβάλ Παιδείας και Πολιτισμού. 
Μεγάλοι πρωταγωνιστές του Φεστιβάλ και για τη φετινή χρονιά θα είναι πάλι οι μαθητές όλων των σχολείων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Φαρκαδόνας και του Δημοτικού Σχολείου Ταξιαρχών, που μαζί με τους καθηγητές  και τους δασκάλους τους θα παρουσιάσουν τις δράσεις τους, κλείνοντας έτσι τη σχολική τους χρόνια.
Το Φεστιβάλ έχει αποκτήσει  πλέον θεσμικό χαρακτήρα και τη φετινή χρονιά πραγματοποιείται στη Δημοτική Κοινότητα της Φαρκαδόνας, αφού έχει και ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό. Το φετινό Φεστιβάλ είναι αφιερωμένο στη μνήμη των εφτά αγγέλων, των εφτά μαθητών του Γενικού Λυκείου Φαρκαδόνας που άδικα και πρόωρα έχασαν τη ζωή τους στο τραγικό δυστύχημα στο πέταλο του Μαλιακού στις 27 Σεπτεμβρίου 2004.
Στόχος του Φεστιβάλ είναι η καλλιέργεια πολιτισμικής συνείδησης καθώς και η σύσφιγξη των σχέσεων μεταξύ των μαθητών και αυριανών ενήλικων πολιτών του Δήμου μας.
Φυσικά θα ήμασταν ιδιαίτερα ευχαριστημένοι, αν στο φετινό 3ο Φεστιβάλ Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Φαρκαδόνας συμμετείχαν, όπως και τα δυο προηγούμενα χρόνια, όλα τα Δημοτικά  Σχολεία του Δήμου. Όμως, παρά τις επανειλημμένες προσκλήσεις και τις απεγνωσμένες προσπάθειές μας αυτό δε στάθηκε δυνατό, αφού οι διευθυντές, οι προϊστάμενοι και  οι σύλλογοι διδασκόντων των σχολικών μονάδων των εννέα, πλην ενός,  Δημοτικών Σχολείων, υπακούοντας  σε εντολή της προϊστάμενης αρχής τους και στο συνδικαλιστικό τους όργανο Σύλλογο Εκπαιδευτικών Π.Ε. Τρικάλων  με επιστολή που μας έστειλαν, ανακοίνωσαν απλά τη μη συμμετοχή τους στο Φεστιβάλ.
Σε ένα Φεστιβάλ το οποίο για την πραγματοποίησή του έχει την έγκριση της Γενικής Διεύθυνσης Σπουδών Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπ/σης του ΥΠΠΕΘ, καθώς και την σύμφωνη γνώμη των Σχολικών Συμβούλων οι οποίοι φέρουν την ευθύνη του ελέγχου της παιδαγωγικής διάστασης των δράσεων. 
Έχοντας  στο μυαλό μας τη ρήση του διάσημου συγγραφέα Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι: «Η ψυχή γιατρεύεται, όταν είσαι κοντά σε παιδιά» προχωράμε στη διοργάνωση του 3ου Φεστιβάλ Παιδείας και Πολιτισμού.
Το  Φεστιβάλ  θα πραγματοποιηθεί  στο ανοικτό θέατρο του Δημαρχείου Φαρκαδόνας ,την Πέμπτη 14 Ιουνίου2018 στις 20:00.
Θα  συμμετέχουν τα παρακάτω σχολεία :
Γενικό Λύκειο (ΓΕ.Λ.) Οιχαλίας
Γυμνάσιο  Οιχαλίας
Γενικό Λύκειο (ΓΕ.Λ.) Φαρκαδόνας
Γυμνάσιο Φαρκαδόνας
Επαγγελματικό Λύκειο (ΕΠΑ.Λ.)   Φαρκαδόνας
Δημοτικό Σχολείο Ταξιαρχών