Ο Δήμος Φαρκαδόνας, επενδύοντας δια της αρμόδιας Αντιδημαρχίας Υγείας, στη σημασία της ενημέρωσης και της πρόληψης με στόχο την προαγωγή της δημόσιας υγείας, συμμετείχε στο πρόγραμμα Δωρεάν Μαστογραφικού Ελέγχου, της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας που στηρίζεται από την Κ.Ε.Δ.Ε.
Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας, η κινητή μονάδα μαστογράφου βρέθηκε στην πλατεία Φαρκαδόνας τη Δευτέρα 6 και την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου, προσελκύοντας τον ενδιαφέρον πολλών γυναικών, που έσπευσαν να ενημερωθούν και να υποβληθούν σε έλεγχο. Συνολικά προσφέρθηκαν 70 δωρεάν μαστογραφίες. Ανάλογη εκδήλωση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Οκτώβριο. 
Να σημειωθεί πως την κινητή μονάδα παρέλαβε, με τη συνδρομή εθελοντή οδηγού, από το Δημαρχείο Λαμίας ο Δήμαρχος Φαρκαδόνας Θανάσης Μεριβάκης και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Κώστας Κοσμάς.
Ο Δήμος Φαρκαδόνας ευχαριστεί θερμά τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ κ. Γιώργο Πατούλη, το προσωπικό της μονάδας, καθώς και τον πατέρα Αθανάσιο Κούτσια που παραχώρησε το γραφείο του ιερού ναού για τις ανάγκες της δράσης.