Ο Δήμος Φαρκαδόνας επενδύοντας στη σημασία της ενημέρωσης και της πρόληψης, πραγματοποίησε σε συνεργασία με το Κέντρο Υγείας, μια ακόμη δράση με στόχο την προαγωγή της δημόσιας υγείας. Αυτή τη φορά, με αφορμή και την Παγκόσμια Ημέρα στις 14 Νοεμβρίου, σειρά είχε ο Σακχαρώδης Διαβήτης, μια ασθένεια που έχει λάβει διαστάσεις στην εποχή μας, με ένα μεγάλο αριθμό συνανθρώπων μας να μη γνωρίζει ότι νοσεί.
Με τη δράση που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 26 Νοεμβρίου, στο ΚΕΠ Φαρκαδόνας ολοκληρώθηκε με επιτυχία το πρόγραμμα πρόληψης κατά του Σακχαρώδη Διαβήτη που διοργάνωσε ο Δήμος σε συνεργασία με το Κέντρο Υγείας, υπό την αιγίδα της Αντιδημαρχίας Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού, Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Τις δωρεάν προληπτικές εξετάσεις, που περιελάμβαναν μέτρηση σακχάρου, οξυγόνου στο αίμα και αρτηριακής πίεσης, πραγματοποίησε η επιστημονική ομάδα του Κέντρου Υγείας Φαρκαδόνας, ενώ η γιατρός κα Βιολέτα Ροκά έδωσε χρήσιμες συμβουλές σε όσους συμμετείχαν. Συνολικά εξετάστηκαν 100 δημότες, κάθε ηλικίας.
Στο ΚΕΠ Φαρκαδόνας βρέθηκαν ο Δήμαρχος Θανάσης Μεριβάκης, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Κώστας Κοσμάς, η Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Φαρκαδόνας Αθανασία Χαλβατζά και ο Δημοτικός Σύμβουλος Γιάννης Μέμηλας.
Το πρόγραμμα έλαβε χώρα επίσης σε Οιχαλία και Ταξιάρχες, με 60 συμμετέχοντες επιπλέον. Στόχος του, η έγκαιρη διάγνωση της νόσου μέσω της μέτρησης του γενικού πληθυσμού, καθώς ο σακχαρώδης διαβήτης αποτελεί μια από τις κυριότερες αιτίες αυξημένης νοσηρότητας και πρόωρης θνησιμότητας.
Ο Δήμος Φαρκαδόνας ευχαριστεί την επιστημονική ομάδα του Κέντρου Υγείας για την μεταξύ τους συνεργασία.