Τη σχολική χρονιά που μας πέρασε, ο Δήμος Φαρκαδόνας λειτούργησε για πρώτη φορά το «Διαδικτυακό Κοινωνικό Φροντιστήριο» με τη χορηγία της εταιρίας «ΑΡΝΟΣ ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΛΕΤΩΝ & ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΕΠΕ». Στην προσφορά αυτή γνώσης ανταποκρίθηκαν αρκετοί μαθητές του Δήμου μας.
Με αυτά τα δεδομένα, ο Δήμος Φαρκαδόνας επικυρώνοντας και φέτος τη συμφωνία με την εταιρεία προχωράει σε μια Πράξη Παιδείας και Κοινωνικής Προσφοράς, ανοίγοντας ένα παράθυρο στον κόσμο της Γνώσης και της ανεξάρτητης Μελέτης. Υπό την αιγίδα της Αντιδημαρχίας Παιδείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, θέτει σε λειτουργία, για δεύτερη χρονιά, το πρόγραμμα του «Διαδικτυακού Κοινωνικού Φροντιστηρίου», προσφέροντας διαδικτυακά δωρεάν ενισχυτική διδασκαλία στους μαθητές του Δήμου μας, κατά προτεραιότητα σε μέλη ασθενέστερων οικονομικά οικογενειών για τη σχολική περίοδο 2016 – 2017.
Να σημειωθεί ότι η εταιρεία «ΑΡΝΟΣ ΕΠΕ» έχει δημιουργήσει το Φροντιστηριακό e-μάθημα με διδασκαλία σε βίντεο για τη Θεωρία, Μεθοδολογία & όλες τις Ασκήσεις του σχολικού βιβλίου:
    Δημοτικό: το πρώτο Δωρεάν e-δημοτικό, Οικουμενικό Σχολείο ΑΘΗΝΑ με 10.000 μαθήματα με διδασκαλία σε βίντεο και Εκπαιδευτικό Υλικό.
    Γυμνάσιο: Με 12.500 μαθήματα με διδασκαλία σε βίντεο και Εκπαιδευτικό Υλικό.
    Λύκειο: Με 12.000 μαθήματα με διδασκαλία σε βίντεο και Εκπαιδευτικό Υλικό.
    ΕΑΠ-ΕΜΠ-ΑΕΙ-ΤΕΙ: Διδασκαλία σε βίντεο-θέματα εξετάσεων με λύσεις - υποστήριξη σε εργασίες
Δυνατότητες: άμεση επικοινωνία 24ώρου βάσεως μέσω chat για επίλυση αποριών, online αξιολό-γηση και υπόδειξη δυνατοτήτων / αδυναμιών του μαθητή, καθοδήγηση και υποστήριξη του μαθητή σε όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, συνεχής εξέλιξη του εκπαιδευτικού υλικού ώστε να καλύπτει τις ανάγκες των μαθητών, πρόσβαση στο εκπαιδευτικό υλικό 24 ώρες την ημέρα / 7 ημέρες την εβδομάδα, επανάληψη του μαθήματος απεριόριστες φορές, επιλογή ώρας, ρυθμού, χρόνου, χώρου.
Η εταιρεία «ΑΡΝΟΣ ΕΠΕ» θέλοντας να συμβάλει στο κοινωνικό έργο του Δήμου προσφέρθηκε να χορηγήσει στους μαθητές μας, ΔΩΡΕΑΝ πρόσβαση στις παραπάνω υπηρεσίες στηρίζοντας τη λειτουργία Δημοτικού Κοινωνικού Φροντιστηρίου μας. Συγκεκριμένα προσφέρει:
    Δωρεάν πρόσβαση για τα 10.000 e-μαθήματα σε ΟΛΑ τα παιδιά του Δημοτικού.
    Δωρεάν κωδικούς πρόσβασης για τα 12.500 e-μαθήματα όλου του Γυμνασίου.
    Δωρεάν κωδικούς πρόσβασης για τα 12.000 e-μαθήματα όλου του Λυκείου.
για τους μαθητές που θα ενταχθούν στο «Διαδικτυακό Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου Φαρκαδόνας», εκ των οποίων οι 50 θα είναι της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Ο καινοτόμος αυτός τρόπος μάθησης με την χρήση ψηφιακών διαδικτυακών τεχνολογιών, για τα παιδιά της περιοχής μας, δημιουργεί με αυτό τον τρόπο το «Διαδικτυακό Κοινωνικό Φροντιστήριο» του Δήμου μας. Το μόνο που θα απαιτηθεί είναι τα στοιχεία τους (ονοματεπώνυμο, τάξη, e-mail) και η πρόσβασή τους θα πραγματοποιείται με το e-mail (username) και τον κωδικό (password) που θα εκδοθεί για τον καθένα.
Οι γονείς ή οι κηδεμόνες που ενδιαφέρονται να αποκτήσουν κωδικούς πρόσβασης για τη συμμετοχή των κηδευομένων μαθητών στο δωρεάν πρόγραμμα του «Διαδικτυακού Κοινωνικού Φροντιστηρίου», θα πρέπει να συμπληρώσουν αίτηση ενδιαφέροντος που υπάρχει στο παρακάτω επισυναπτόμενο και να την καταθέσουν, είτε απευθείας στο Δημαρχείο Φαρκαδόνας (υπεύθυνη κ. Νιάρη Μαντώ - τηλ. επικοινωνίας 2433350052), είτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση niari@e-farkadona.gov.gr με e-mail.