Το 2ο Δημοτικό Σχολείο Φαρκαδόνας καθώς και το Δημοτικό Σχολείο Ταξιαρχών επισκέφτηκε την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου η ειδική κινητή μονάδα της εταιρείας INTERSPORT, μέλος του Ομίλου FOURLIS, στο πλαίσιο του Προγράμματος Κοινωνικής Υπευθυνότητας «Φθάνουμε στα Άκρα», που υλοποιεί σε συνεργασία με το Δήμος μας.
Την κινητή μονάδα της εταιρείας συνόδευσαν στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Φαρκαδόνας ο Βαλκανιονίκης Ποδηλασίας κ. Στέλιος Βάσκος και στο Δημοτικό Σχολείο Ταξιαρχών ο Πρωταθλητής Ελλάδας Κινγκ Μποξιγκ (2008) κ. Φώτης Γεωργόπουλος, προσκεκλημένοι του Δήμου και της Αντιδημαρχίας Παιδείας. Οι δύο αθλητές συνομίλησαν με τους μαθητές, ενημερώνοντας τους για την αξία - οφέλη της άθλησης και της σωστής – ισορροπημένης διατροφής στη ζωή τους. Πρόκειται για μια πολύτιμη προσφορά από εκείνους που είναι οι πλέον κατάλληλοι για να εμπνεύσουν στα παιδιά την αγάπη για την άθληση και να μεταδώσουν το μήνυμα του «ευ αγωνίζεσθαι».
Τις δύο σχολικές μονάδες επισκέφτηκε ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Κώστας Κοσμάς, ο οποίος αφού καλωσόρισε τους εκπροσώπους της εταιρείας και τους δύο αθλητές, στη συνέχεια τους ευχαρίστησε για τη συνεργασία, συγχαίροντας παράλληλα την εταιρεία INTERSPORT γι’ αυτή την πρωτοβουλία και τη συμβολή της στην ελληνική κοινωνία. Στην εκδήλωση στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Φαρκαδόνας παρευρέθηκε επίσης και η Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Ελένη Στεργίου – Μπότη.


Στους μαθητές, περίπου 200 στο σύνολο, προσφέρθηκαν αναμνηστικά δώρα σκορπώντας χαμόγελα, ενώ τον αθλητικό εξοπλισμό για τις αθλοπαιδιές στο μάθημα της Φυσικής Αγωγής όπως μπάλες, στρώματα και άλλα αθλητικά είδη γυμναστικής, υψηλών προδιαγραφών παρέλαβαν για το 2ο Δημοτικό Σχολείο Φαρκαδόνας ο Διευθυντής κ. Βασίλης Χαχόπουλος και για το Δημοτικό Σχολείο Ταξιαρχών η Διευθύντρια κ. Ελένη Τζαβέλα. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης οι μαθητές έδειξαν έντονο ενδιαφέρον για την ενημέρωση γεγονός που αποτυπώθηκε από τις πολλές ερωτήσεις που δέχθηκαν οι αθλητές, ενώ οι δύο Διευθυντές ευχαρίστησαν τον Δήμαρχο Φαρκαδόνας Θανάση Μεριβάκη, τον Αντιδήμαρχο Παιδείας Κώστα Κοσμά και την εταιρεία για τον χρήσιμο αθλητικό εξοπλισμό που παρέλαβαν.
Η πρωτοβουλία «Φτάνουμε στα Άκρα» έχει αναπτυχθεί στο πλαίσιο της αποστολής της INTERSPORT να φέρει τον αθλητισμό κοντά στους ανθρώπους και κατ’ επέκταση να μεταλαμπαδεύσει στα μικρά παιδιά τις αξίες του αθλητισμού, ανοίγοντας δρόμους πρόσβασης σε αυτόν. Στόχος του Προγράμματος, που φέτος πραγματοποιείται σε 26 απομακρυσμένα Δημόσια Δημοτικά Σχολεία στους Νομούς Τρικάλων, Καρδίτσας και Ευρυτανίας, να προσφέρει δωρεάν αθλητικό εξοπλισμό για το μάθημα της Φυσικής Αγωγής και να ενημερώσει τους μικρούς μαθητές για τη σημασία της άθλησης και της σωστής διατροφής.