Αποκαταστάθηκε το πρόβλημα που είχε προκύψει με το νερό σε δυο δημοτικά διαμερίσματα του Δήμου Φαρκαδόνας.
Συγκεκριμένα για δύο εβδομάδες απαγορεύτηκε από την Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Φαρκαδόνας η χρησιμοποίηση του νερού για πόση και για οικιακές ανάγκες σε δύο χωριά, εκείνα του Κλοκοτού και των Γεωργανάδων, καθώς σύμφωνα με υπηρεσιακούς παράγοντες της ΔΕΥΑΦ παρατηρήθηκε εντός αυτού άμμος.
Αξίζει να σημειωθεί ότι τα δύο χωριά υδρεύονται από γεώτρηση της Φαρκαδόνας που μεταφέρει νερό μέσω ειδικού αγωγού που κατασκευάστηκε το 2015, μετά το πρόβλημα που είχε δημιουργηθεί την περίοδο του 2013, με την εμφάνιση υψηλών ποσοστών μαγγανίου. Τότε η παρούσα δημοτική Αρχή είχε αποφασίσει να εγκαταλείψει τις γεωτρήσεις στα δυο χωριά και να μεταφέρει καθαρό και πόσιμο νερό από την Φαρκαδόνα.
Με την εμφάνιση του φαινομένου, η ΔΕΥΑΦ κινητοποιήθηκε άμεσα υπό το φόβο της εσωτερικής κατάρρευσης της γεώτρησης. Παράλληλα εκφραζόταν φόβοι για την ποιότητα του νερού, το οποίο ενδεχομένως να περιέχει μικροοργανισμούς, καθώς εμφάνιζε σκούρο χρώμα, λόγω της άμμου.
Μετά τις εργασίες που πραγματοποιήθηκαν και την τοποθέτηση ειδικού μηχανισμού η ΔΕΥΑΦ προχώρησε στις απαραίτητες αναλύσεις. Οι αναλύσεις που έγιναν στην συγκεκριμένη γεώτρηση απέδειξαν ότι δεν υπάρχει πρόβλημα καθώς τα αποτελέσματα ήταν αρνητικά, άρα το νερό πλέον είναι πόσιμο και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για κάθε χρήση.
Με ανακοίνωση της η ΔΕΥΑΦ εξηγεί στους κατοίκους ότι πλέον μπορούν να χρησιμοποιούν το νερό, καθώς το πρόβλημα αποκαταστάθηκε.

krinitrikalon.gr