Πολλοί άνθρωποι πέφτουν στην παγίδα να ζυγίζονται πριν ή μετά το πρόγραμμα γυμναστικής που ακολουθούν προκειμένου να δουν τι διαφορά που υπάρχει. Όμως, στην πραγματικότητα τα κιλά που έχουν χαθεί οφείλονται κυρίως στην εφίδρωση και δεν βοηθούν πολύ στο συνολικό αδυνάτισμα. Αυτό γίνεται και με τα αδυνατιστικά προϊόντα www.my-pharmacy.gr/tag/adunatistika-proionta.

Αυτό συμβαίνει επειδή το ποσοστό που ιδρώνει κάποιος υποδηλώνει ότι ανέβηκε η θερμοκρασία του και τα κιλά που χάνονται, προέρχονται κυρίως από την εφίδρωση. Σε αρκετές περιπτώσεις ο πολύς ιδρώτας είναι ένδειξη ότι ο οργανισμός χρησιμοποιεί αυξημένο ποσοστό από το μυϊκό γλυκογόνο (υδατάνθρακες).

Με αυτόν τον τρόπο βρίσκει την απαραίτητη ενέργεια που χρειάζεται για να γίνουν οι κινήσεις. Όμως, στην πραγματικότητα έχουμε μόνο μεγαλύτερο ποσοστό εφίδρωσης, αφού για κάθε μόριο γλυκογόνου αποβάλλονται τρία μόρια νερού. Όσοι επιθυμούν να χάσουν περισσότερο τοπικό λίπος, θα πρέπει να διαλέξουν ένα σταθερό ρυθμό άσκησης και να μεγαλώσουν τη διάρκεια του προγράμματος εκγύμνασης.

Όσον αφορά το ζύγισμα, αν κάποιος ανέβει στη ζυγαριά μετά το τέλος του προγράμματος γυμναστικής, μπορεί να δει ακόμη και διαφορά 1,5 κιλού. Ωστόσο, μόλις πιει δύο με τρία ποτήρια νερό, θα έχει πάρει παραπάνω από το μισό πίσω. Στην πραγματικότητα για να χάσει κάποιος ένα κιλό λίπους, χρειάζεται να «κάψει» 7.500 θερμίδες. Κάτι τέτοιο αντιστοιχεί σε δέκα με δώδεκα ώρες τρεξίματος σε ένα διάδρομο.

Από τα παραπάνω γίνεται κατανοητό πως το πιο συμφέρον για όποιον θέλει να αδυνατίσει, είναι να βρει το πρόγραμμα που του ταιριάζει και να το ακολουθήσει πιστά. Θα πρέπει να ζυγίζεται μία με δύο φορές την εβδομάδα.