Η βιταμίνη C θεωρείται απαραίτητη για την ομαλή λειτουργία των επιμέρους συστημάτων και οργάνων του σώματος, αφού ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και προστατεύει την καρδιά. Σε ένα φαρμακείο online θα βρείτε δεκάδες σκευάσματα που περιέχουν βιταμίνη C είτε μόνη της είτε σε συνδυασμό με άλλες βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία.

Ωστόσο, η βιταμίνη C, η οποία μπορεί να προσληφθεί από τον ανθρώπινο οργανισμό μέσω πολλών τροφών που βρίσκουμε στο καθημερινό μας τραπέζι, χρειάζεται να λαμβάνεται με προσοχή για να μην έχει αρνητικά αποτελέσματα.

Αυτό συμβαίνει, γιατί όπως όλες οι ουσίες, έτσι και η συγκεκριμένη βιταμίνη χρειάζεται στον οργανισμό μας μέχρι ένα όριο. Αν ξεπεράσουμε το συγκεκριμένο όριο που συνίσταται για καθημερινή κατανάλωση, τότε η δράση της βιταμίνης έχει αρνητικές συνέπειες.

Πρέπει να γίνει κατανοητό πως η βιταμίνη C δεν αποθηκεύεται στον οργανισμό, κάτι που σημαίνει πως οι περιττές ποσότητες απορρίπτονται από τα νεφρά μέσω των ούρων. Αν η ποσότητα της βιταμίνης ξεπερνάει το ανώτατο επιτρεπόμενο όριο, τότε ο οργανισμός αντιδράει και απορρίπτει ακόμα και μέρος της ποσότητας που χρειάζεται.

Το ανώτατο συνιστώμενο όριο πρόσληψης βιταμίνης C από τρόφιμα και συμπληρώματα διατροφής είναι τα 2.000 mg ημερησίως. Μεγαλύτερη πρόσληψη προκαλεί συχνά φούσκωμα και διαταραχές της πέψης, διάρροια, ναυτία, εμετό, καούρα ή σε σοβαρότερες περιπτώσεις πονοκέφαλο, αϋπνία και πέτρες στα νεφρά.

Σε ένα φαρμακείο online θα βρείτε τις πληροφορίες που χρειάζεστε για να επιλέξετε το κατάλληλο σκεύασμα και να λάβετε τη σωστή δοσολογία.