Το αερόμπικ είναι ένας από τους καλύτερους, αποτελεσματικότερους και αμεσότερους τρόπους για γρήγορο αδυνάτισμα, σίγουρη καύση θερμίδων και σύσφιξη σώματος https://www.ifarmacy.gr/sysfiksi-somatos/. Στην ουσία πρόκειται για ομαδική δραστηριότητα που συνήθως γίνεται σε χώρο γυμναστηρίου με τη συνοδεία μουσικής, αλλά μπορεί να εκτελεστεί και στο σπίτι από ένα μόνο άτομο.

Η αερόβια άσκηση συνδυάζει άμεσα αποτελέσματα και όσον αφορά τη σύσφιξη σώματος και την απώλεια του περιττού βάρους. Όσοι έχουν περισσότερα κιλά, καλό ήταν να επιλέξουν ασκήσεις με μέτρια ένταση και σχετικά μεγάλη χρονική διάρκεια. Με το αερόμπικ γυμνάζονται ικανοποιητικά οι περισσότεροι μύες του ανθρώπινου σώματος. Η συνοδεία μουσικής δημιουργεί μια ποιο ευχάριστη ατμόσφαιρα. Υπάρχουν πολλά είδη αερόβιας γυμναστικής και μεγάλη ποικιλία προγραμμάτων, έτσι ώστε να επιλέξει ο καθένας αυτό που του ταιριάζει.

Το αερόμπικ βοηθάει και στη βελτίωση της φυσικής κατάστασης και της καρδιοαναπνευστικής αντοχής. Εφόσον μάθετε να μετράτε τους καρδιακούς παλμούς και να μειώνετε την προσπάθεια όταν οι σφυγμοί ξεπερνούν το 85% της Μέγιστης Καρδιακής Συχνότητας, τότε θα έχετε πετύχει μεγαλύτερη καύση λίπους και αδυνάτισμα.

Οι ειδικοί τονίζουν πως θα πρέπει να αποφεύγονται τα προγράμματα υψηλής έντασης και αυτό επειδή λόγω περισσότερων αναπηδήσεων, αυξάνεται ο κίνδυνος κακώσεων και άλλων τραυματισμών, ιδιαίτερα σε άτομα μεγαλύτερης ηλικίας ή σε όσους δεν είναι εξοικειωμένοι με τη γυμναστική. Τέλος, οι αρχάριοι, θα πρέπει να αποφεύγουν τις δύσκολες κινήσεις και τις εντυπωσιακές χορογραφίες που υπάρχουν σε αρκετά προγράμματα αερόμπικ.