Τα αντηλιακά la roche posay https://www.ifarmacy.gr/tag/antiliaka-la-roche-posay/, ειδικά αυτά που είναι νέας γενιάς παρέχουν αποδεδειγμένα ασφαλή και αποτελεσματική προστασία στην επιδερμίδα μικρών και μεγάλων κατά τη διάρκεια της έκθεσης στην υπεριώδη ηλιακή ακτινοβολία. Ωστόσο, χρειάζεται πρώτα να γίνει η σωστή επιλογή του κατάλληλου για την κάθε περίπτωση σκευάσματος και στη συνέχεια να γίνει η σωστή χρήση του προϊόντος.

Ο δείκτης προστασίας (SPF) είναι ίσως ο πιο σημαντικός αριθμός που αναγράφεται πάνω σε κάθε συσκευασία αντηλιακού. Αυτό που δείχνει είναι ουσιαστικά πόση ώρα παραπάνω μπορούμε να μείνουμε εκτεθειμένοι στον ήλιο όταν φοράμε αντηλιακό, από ό,τι αν δεν φορούσαμε, χωρίς να προκληθεί βλάβη στην επιδερμίδα. Έτσι, αν κάποιος έχει βάλει αντηλιακό με δείκτη προστασίας 10, μπορεί να μείνει στον ήλιο δεκαπλάσια ώρα.

Εξίσου σημαντικό είναι να γνωρίζουμε και τον φωτότυπο μας. Το λευκό δέρμα (φωτότυποι 1 και 2) δεν μαυρίζει καθόλου ή μαυρίζει δύσκολα και καίγεται εύκολα, ενώ ο φωτότυπος 3 πρώτα κοκκινίζει και έπειτα μαυρίζει.

Τέλος, το μελαχρινό δέρμα το οποίο ανήκει στον φωτότυπο 4, είναι αυτό που μαυρίζει αμέσως και καίγεται σπάνια. Αυτό που τονίζουν οι ειδικοί είναι πως ανάλογα με την ευαισθησία του δέρματος και τον φωτότυπο του καθενός, η έκθεσή μας στον ήλιο χωρίς τη χρήση αντηλιακού είναι ασφαλής για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, το οποίο κυμαίνεται από πέντε έως τριάντα λεπτά. Οι συγκεκριμένες πληροφορίες θα πρέπει να αποτελούν οδηγό αγοράς για όλους τους καταναλωτές.