Τα αντηλιακά προϊόντα https://www.ifarmacy.gr/tag/antiliaka-proionta είναι απαραίτητα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, ανεξαιρέτως ηλικιακής ομάδας ή τύπου δέρματος που έχει ο κάθε άνθρωπος. Θα πρέπει να εφαρμόζονται σε όλα τα σημεία του σώματος, αλλά και του προσώπου μας. Ένα σημείο που πολλοί δεν δίνουν ιδιαίτερη σημασία, αλλά χρειάζεται τη δική του ξεχωριστή φροντίδα, είναι τα χείλη μας.

Για αυτό το σκοπό, οι περισσότερες εταιρείες καλλυντικών και δερμοκαλλυντικών έχουν δημιουργήσει εξειδικευμένα προϊόντα, τα οποία συνδυάζουν διάφορες δράσεις και καλύπτουν όλες τις ανάγκες της συγκεκριμένης περιοχής. Η επιδερμίδα των χειλιών είναι ιδιαίτερα ευαίσθητη και χρειάζεται ξεχωριστή προστασία, προκειμένου να διατηρήσει την ελαστικότητα και τη σφριγηλότητά της και να παραμείνει υγιής και απαλή.

Τα αντηλιακά stick προσφέρουν άμεση και διαρκή προστασία από τις επιβλαβείς δράσεις της ηλιακής ακτινοβολίας. Επιπλέον, είναι ανθεκτικά στο νερό και στον ιδρώτα. Συνήθως είναι ενισχυμένα με βιταμίνη Ε, προκειμένου να προσφέρουν και αντιοξειδωτική προστασία, πέρα από ηλιοπροστασία και ενυδάτωση και δεν χρωματίζουν, ούτε αρωματίζουν τα χείλη.

Αυτού του είδους τα αντηλιακά είναι απαραίτητα καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, αφού τα χείλη δεν διαθέτουν κεράτινη στοιβάδα. Έτσι, είναι περισσότερο εκτεθειμένα στην ηλιακή ακτινοβολία και τους ρύπους του περιβάλλοντος. Τα αντηλιακά stick προστατεύουν επίσης και από τη σκόνη ή την αλμύρα και την ξηρότητα.

Οι περισσότερες εταιρείες καλλυντικών κυκλοφορούν σχετικά προϊόντα, με αυξημένη σύνθεση σε φυσικά συστατικά, που καλύπτουν όλες τις ανάγκες του καταναλωτικού κοινού.