Πολλοί νομίζουν πως το μόνο δύσκολο κομμάτι στο αδυνάτισμα, είναι να χάσουν τα περιττά κιλά και πως έπειτα από αυτό θα είναι ξέγνοιαστοι. Τα πράγματα όμως είναι εντελώς διαφορετικά και συνήθως η διατήρηση του νέου μειωμένου βάρους είναι μια εξίσου δύσκολη, αν όχι δυσκολότερη διαδικασία και τα αδυνατιστικά προϊόντα https://www.propharmacy.gr/kat/adunatistika-proionta/ μπορούν να βοηθήσουν σ'αυτό. 

Ωστόσο, υπάρχουν κάποιες συμβουλές, που αν τις ακολουθήσουμε, μπορούμε να εμποδίσουμε σε μεγάλο βαθμό την επιστροφή των χαμένων κιλών. Η πρώτη έχει να κάνει με το πρωινό γεύμα, το οποίο οι περισσότεροι δεν εκτιμούμε σωστά. Το πρωινό εκτός από μια βασική αρχή της ισορροπημένης διατροφής είναι κομβικό και όσον αφορά στη διατήρηση του βάρους.

Το πιο συνηθισμένο λάθος είναι να παραλείπεται το πρωινό, ιδιαίτερα σε περιπτώσεις που έχουν χαθεί τα περιττά κιλά. Το σκεπτικό της κατανάλωσης λιγότερων θερμίδων που θα οδηγήσουν σε ένα σταθερό βάρος, είναι λανθασμένο. Ούτως ή άλλως χρειαζόμαστε μόλις λίγα λεπτά για να καταναλώσουμε ένα ποτήρι γάλα με δημητριακά ή ένα ποτήρι χυμό συνοδευόμενο από ένα τοστ ή μια μπάρα δημητριακών.

Η αγαπημένη συνήθεια όλων των ανθρώπων παίζει επίσης σημαντικό ρόλο στη διατήρηση του βάρους. Ο λόγος για τον καφέ που αποτελεί μόνιμο καθημερινό σύντροφο για τους περισσότερους ανθρώπους, όχι μόνο το πρωί, αλλά και σε άλλες ώρες της ημέρας. Η καφεΐνη αυξάνει τη συνολική ενεργειακή δαπάνη του οργανισμού κατά 5%.

Επομένως αν καταναλώνουμε δύο φλιτζάνια καφέ την ημέρα  χωρίς ζάχαρη ή άλλες γλυκαντικές ουσίες που έχουν πολλές θερμίδες, θα μπορέσουμε να σταθεροποιήσουμε πιο εύκολα το τελικό ισοζύγιο των θερμίδων που καταναλώνουμε και χάνουμε μέσα στο 24ωρο.