Το παιχνίδι είναι η αγαπημένη ασχολία των παιδιών, ωστόσο μπορεί να βοηθήσει και ανθρώπους μεγαλύτερων ηλικιών τόσο στο αδυνάτισμα ποδιών https://www.parapharmacie.gr/cat/adunatisma-podiwn, όσο και σε άλλα σημεία του σώματος. Οι περισσότεροι γονείς που θέλουν να χάσουν το περιττό βάρος, έχουν ένα παραπάνω κίνητρο, αφού το παιχνίδι θα γίνει πιο διασκεδαστικό και θα τους βοηθήσει να χαρούν περισσότερες ώρες μαζί με τα παιδιά τους.

Τα περισσότερα παιδιά που παίζουν κάποιο παιχνίδι ή κάνουν κάποιο άθλημα, σπάνια αποφεύγουν τη μάστιγα των ημερών μας, την παχυσαρκία. Ακόμη και όταν μεγαλώσουν και σταματήσουν αυτήν την ασχολία σε καθημερινή βάση, θα έχουν φτιάξει τις κατάλληλες προδιαγραφές για να μην απειληθούν άμεσα. Αυτό συμβαίνει επειδή το σώμα τους έχει εκπαιδευτεί κατάλληλα και έχουν μπει οι σωστές βάσεις για μια πιο ισορροπημένη λειτουργία του οργανισμού.

Τα παραδοσιακά παιδικά παιχνίδια αδυνατίζουν περισσότερο από ότι μια απλή άσκηση ή μια ώρα στο γυμναστήριο. Το θετικό με τα παιχνίδια είναι πως δε χρειάζεται να ξοδέψουμε πολύ χρόνο, ενώ μας θυμίζουν και τα παιδικά μας χρόνια. Οι περισσότερες έρευνες των τελευταίων ετών, δείχνουν πως μόλις δεκαπέντε λεπτά φτάνουν για να «κάψουμε» αρκετές θερμίδες. Με δεκαπέντε λεπτά άσκησης στο ποδήλατο χάνουμε 190 θερμίδες, με το κουτσό 215, με το χούλα-χουπ 83, με το τραμπολίνο 100 και κάνοντας μικρά άλματα 135.

Αυτά τα παιχνίδια. έχουν αρκετές εκρήξεις έντονης άσκησης. Αυξάνουν κατακόρυφα τον μεταβολισμό και γυμνάζουν περισσότερα σημεία του σώματος από ότι οι απλές ασκήσεις σε ένα γυμναστήριο. Στα παραπάνω παιχνίδια μπορούμε να προσθέσουμε και το σχοινάκι.