Ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι δοκιμάζουν τις ευεργετικές ιδιότητες που έχουν οι σπόροι τσία. Συμβάλλουν αποτελεσματικά σε μια σειρά από βασικές λειτουργίες του ανθρώπινου οργανισμού. Προσφέρουν πολύτιμη βοήθεια και κάνουν το αδυνάτισμα γρήγορο www.ifarmacy.gr/tag/adunatisma-grigoro

Όταν τρώμε τους σπόρους τσία, πάντα σε συνδυασμό με αρκετή ποσότητα νερού, βοηθούμε την κίνηση και τον καθαρισμό του εντέρου χάρη στις φυτικές ίνες που περιέχουν. Πολλοί γιατροί τους συστήνουν και ως ένα πολύ αποτελεσματικό χαλαρωτικό συμπλήρωμα διατροφής που μας απαλλάσσει από το άγχος και μας ηρεμεί.

Είναι μια από τις φυτικές τροφές με τη μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε Ω3 λιπαρά οξέα. Δεν περιέχει γλουτένη και μπορεί να καταναλώνεται άφοβα από όλους. Χρειάζονται τουλάχιστον 25 γραμμάρια ημερησίως για όσο διαρκεί η δίαιτα, έτσι ώστε να μας δώσουν τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Το καταπληκτικό με τους σπόρους τσία είναι πως στην πραγματικότητα δεν έχουν κάποια γεύση. Ωστόσο, πρόκειται για μια τροφή πλούσια σε αμινοξέα, βιταμίνες, μεταλλικά στοιχεία, φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικές ουσίες. Βελτιώνουν την πέψη και βοηθούν άμεσα σε περιπτώσεις δυσκοιλιότητας. Στηρίζουν την ανάπτυξη των μυών και την αναγέννηση των ιστών. Δίνουν ενέργεια στον οργανισμό, μειώνουν την χοληστερίνη και ρυθμίζουν την πίεση, φροντίζοντας την καρδιαγγειακή λειτουργία.

Οι σπόροι τσία έχουν ελάχιστες θερμίδες και πολύ μικρή ποσότητα αλατιού. Βοηθούν στη ρύθμιση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα. Οι περισσότεροι τους καταναλώνουν με το μεσημεριανό και το πρωινό γεύμα, πάντα με αρκετή ποσότητα νερού, έτσι ώστε να μπορέσουν να δράσουν άμεσα.