Η συνήθεια είναι η δεύτερη φύση του ανθρώπου. Ένα άτομο με κακές συνήθειες δεν μπορεί να πειθαρχήσει εύκολα. Σε δύσκολες διαδικασίες όπως το αδυνάτισμα κοιλιά, www.ifarmacy.gr/tag/adunatisma-koilia αυτό μπορεί να εξελιχθεί σε απροσπέλαστο σκόπελο.

Μέχρι πριν από δύο δεκαετίες, οι άνθρωποι έμεναν περισσότερα χρόνια με τους γονείς τους. Αυτό τους είχε βοηθήσει να είναι πιο πειθαρχημένοι και να προσέχουν περισσότερο τη διατροφή τους, αφού από τη μία υπήρχε καλομαγειρεμένο φαγητό στο σπίτι και από την άλλη οι νουθεσίες των γονιών τους.

Τα πράγματα άλλαξαν σε μεγάλο βαθμό από τη στιγμή που οι νέοι άρχισαν να φεύγουν αμέσως μετά την ολοκλήρωση της εφηβείας από τα σπίτια τους. Οι υποχρεώσεις μεγάλωσαν και άρχισαν οι κακές συνήθειες. Περισσότερο φαγητό και μάλιστα κακής ποιότητας, πολλά σνακ και αναψυκτικά μπροστά από την τηλεόραση και τον ηλεκτρονικό υπολογιστή, καφέδες από το πρωί ως το βράδυ και ελάχιστη γυμναστική.

Όλες αυτές οι κακές συνήθεις στη διατροφή έγιναν βίωμα. Το θλιβερό αποτέλεσμα είναι πως έχουμε σήμερα πάρα πολλά παχύσαρκα άτομα στη χώρα μας. Το πρόβλημα είναι πολύ σοβαρό και για να λυθεί, χρειάζεται σωστή παιδεία και νουθεσία από μικρή ηλικία. Θα πρέπει να μάθουμε ξανά να τρώμε για να ζούμε και όχι να ζούμε για να τρώμε. Να αγαπήσουμε τους εαυτούς μας και να τους βοηθήσουμε. Μόνο με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσουμε να αλλάξουμε τις επόμενες γενιές προς το καλύτερο.