Στην εποχή μας όλο και περισσότερα σκευάσματα δημιουργούνται με φυσικά συστατικά, σε μία προσπάθεια να δώσουν λύσεις σε προβλήματα του ανθρώπινου οργανισμού. Κάποιες φορές, αυτή η λύση έρχεται και από τη… θάλασσα. Τέτοια σκευάσματα θα βρείτε σε καλές τιμές σε ένα ηλεκτρονικό φαρμακείο.

Οι επιστήμονες έχουν αποδείξει μέσα από πολυετείς έρευνες τις ευεργετικές ιδιότητες που έχει ο χόνδρος καρχαρία, ο οποίος προέρχεται από κάποια συγκεκριμένα τμήματα του σκελετού του. Περιέχει μια πρωτεΐνη, χάρη στην οποία εμποδίζει τη δημιουργία νέων αιμοφόρων αγγείων. Μία ακόμα περίπτωση που βοηθάει σημαντικά είναι αυτή της αρθρίτιδας.

Με εξαίρεση αυτούς που έχουν εγχειριστεί πρόσφατα ή θέλουν να αναπτύξουν παράπλευρη κυκλοφορία σε κάποιο μεγάλο αγγείο, όλες οι υπόλοιπες ομάδες ανθρώπων μπορούν να λαμβάνουν σκευάσματα με χόνδρο καρχαρία. Η παρασκευή του γίνεται με παγοαποξήρανση και δεν περιέχει διαλύτες, λευκαντικά ή χημικά μέσα επεξεργασίας.

Έτσι, μπορεί να διαφέρουν το χρώμα, η υφή και γεύση της σκόνης που παράγεται. Είναι πλούσια φυσική πηγή πρωτεϊνών, κυρίως της πρωτεΐνης κολλαγόνο τύπου ΙΙ, όπως και θειϊκής χονδροϊτίνης, βλεννοπολυσακχαριτών, ασβεστίου, φωσφόρου και μαγνησίου. Με αυτόν τον τρόπο συμβάλλει στην καλή κατάσταση των αρθρώσεων, αλλά βοηθάει και την επιδερμίδα, τα μαλλιά και τα νύχια. Τέλος, μπορεί να βοηθήσει και σε περιπτώσεις ψωρίασης.

Κυκλοφορεί στην αγορά σε μορφή σκόνης ή σε κάψουλες και ενδείκνυται κυρίως για περιπτώσεις αρθρίτιδας, οστεοαρθρίτιδας και οστεοπόρωσης. Θα πρέπει να τηρείται αυστηρά η συνιστώμενη ημερήσια δόση.