Πολλοί συνάνθρωποι μας που βρίσκονται στη μέση ηλικία, ξεκινούν το αδυνάτισμα ποδιών https://www.mamacorner.gr/cat/adunatisma-podiwn για προληπτικούς λόγους, αφού αυτό που τους ενδιαφέρει δεν είναι τόσο η βελτίωση της εξωτερικής τους εμφάνισης. Το μεγαλύτερο πρόβλημα έχει να κάνει με την αποφυγή δυσάρεστων εκπλήξεων από σοβαρά προβλήματα υγείας στο μέλλον.

Οι απειλές από ασθένειες που σχετίζονται με την καρδιοπάθεια και το διαβήτη τύπου 2, είναι υπαρκτές και κανείς δε θα ήθελε να μπλέξει σε μια τέτοια κατάσταση. Έτσι, επιλέγεται αναγκαστικά ένα πρόγραμμα εκγύμνασης και μια πιο υγιεινή διατροφή.

Σύμφωνα με τις πρόσφατες έρευνες, ακόμη και η αύξηση του βάρους μόλις τριών κιλών μέσα σε διάστημα μιας δεκαετίας, αυξάνει τον κίνδυνο εκδήλωσης διαβήτη τύπου 2 σε ποσοστό 50%. Όσοι δεν ασκούνται, μπορούν εύκολα να παρασυρθούν και να αποκτήσουν σοβαρά προβλήματα όπως η παχυσαρκία και οι καρδιοαγγειακές παθήσεις. Η αύξηση του περιττού λίπους επηρεάζει την ινσουλίνη, η οποία ρυθμίζει τα σάκχαρα στο αίμα.

Για να γλιτώσει κάποιος από την παχυσαρκία, η οποία οδηγεί με πολύ μεγαλύτερη ακρίβεια στο διαβήτη, επιλέγει έστω και σε μέση ηλικία, μια πιο προσεκτική δίαιτα. Τα λίπη και τα γλυκά περιορίζονται, τα φρούτα και τα λαχανικά αυξάνονται, ενώ το καθημερινό περπάτημα γίνεται τρόπος ζωής.

Αν κάποιος διαγνωστεί με διαβήτη, δε σημαίνει πως ήρθε το τέλος του κόσμου, αφού υπάρχουν τα κατάλληλα φάρμακα για σωστή αντιμετώπιση του. Όμως, βρισκόμαστε σε περίοδο οικονομικής κρίσης και κανείς δε θέλει να σκέφτεται μόνιμα πιο πολλά έξοδα.