Μια δίαιτα είναι συνδεδεμένη αναγκαστικά με το ψυγείο και τα ντουλάπια του σπιτιού. Αυτό έχει τη λογική του, αφού εκεί αποθηκεύονται οι περισσότερες τροφές. Πως όμως καταφέρνει κάποιος να αποφύγει τους πειρασμούς όταν έχει ξεκινήσει μια δίαιτα και στοχεύει στο αδυνάτισμα στην κοιλιά https://www.parapharmacie.gr/cat/adunatisma-koilia;

Αυτό που μπορεί να κάνει, είναι να γεμίσει τόσο το ψυγείο, όσο και τα ντουλάπια με μη παχυντικές τροφές. Άλλη μια πρακτική, είναι να βάλει στο πίσω μέρος του ψυγείου και του ντουλαπιού τις τροφές που δεν χρειάζεται να καταναλώσει σε καθημερινή βάση ή που δε βρίσκονται μέσα στο διαιτολόγιο του.

Όταν κάποιος έχει μια λιγούρα ή θέλει περισσότερο φαγητό δεν κάθεται να ψάξει, αλλά παίρνει αυτό που βρίσκει μπροστά του. Καλό θα ήταν να μην υπάρχουν διάφορα φαγητά ή ψωμί πάνω στο τραπέζι και να αποφεύγονται τα αναψυκτικά. Μη βάζετε όλα τα φρούτα στο ψυγείο για να αποφεύγετε να το ανοίγετε.

Κάθε φορά που πεινάτε, πιείτε λίγο νερό ή προτιμήστε ένα σνακ εκτός ψυγείου. Αποφύγετε την πολύωρη καθιστική στάση μπροστά από την τηλεόραση. Ακόμη και μια διαφήμιση, μπορεί να σας οδηγήσει μηχανικά στο ψυγείο ή στο να αγοράσετε κάποιο τρόφιμο που στην πραγματικότητα δε χρειάζεστε.

Μία ακόμη λύση είναι να κολλήσετε μικρά χαρτάκια στην πόρτα του ψυγείου που να σας υπενθυμίζουν τι πρέπει και τι δεν πρέπει να φάτε κατά τη διάρκεια της ημέρας ή ακόμη και ολόκληρης της εβδομάδας.