Οι αιματολογικές εξετάσεις ανήκουν στην κατηγορία των εξετάσεων αυτών, που δεν πρέπει κανείς μας να παραλείπει.

Είτε πρόκειται για το ετήσιο check up σου, είτε ο γιατρός σου για συγκεκριμένους ιατρικούς λόγους σου έχει συστήσει εξετάσεις αίματος σε διάφορα χρονικά διαστήματα, δεν πρέπει να τις αμελείς.

Χρησιμότητα αιματολογικών εξετάσεων

Οι αιματολογικές εξετάσεις μπορεί να ζητηθεί να γίνουν για διάφορους λόγους. 

Ο βασικότερος και συνηθέστερος λόγος είναι η πρόληψη! 

Με τις αιματολογικές εξετάσεις (βιοχημικές, ορμονολογικές, ανοσολογικές), στις περισσότερες περιπτώσεις, εντοπίζονται δυσλειτουργίες και προβλήματα υγείας έγκαιρα.

Ένας σταθερός ετήσιος έλεγχος μπορεί να προλάβει και να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά οποιαδήποτε πάθηση σε πρώιμο στάδιο, πριν εξελιχθεί σε πολύ σοβαρή και μη αναστρέψιμη κατάσταση. 

Με τις εξετάσεις αίματος παρακολουθείται επίσης και κάποιο γνωστό και ήδη υπάρχον πρόβλημα υγείας, σε ποιο ακριβώς στάδιο βρίσκεται δηλαδή. 

Επίσης, σε περίπτωση λήψης φαρμάκων (για σοβαρά ή πιο ήπια θέματα υγείας) μπορεί να φανεί αν το φάρμακο λειτουργεί καλά ή αν πρέπει να τροποποιηθεί η δοσολογία ή και να αλλάξει τελείως η φαρμακευτική αγωγή. 

Αιμοληψία στο σπίτι

Πολλές φορές η μετάβαση στα διαγνωστικά κέντρα, ακόμα και για τις απολύτως απαραίτητες εξετάσεις, δεν είναι εφικτή.

Στις περιπτώσεις αυτές δίνεται η δυνατότητα για αιμοληψία κατ’ οίκον.

Μέσω ραντεβού που θα κανονιστεί από πριν, θα μεταβεί στο σπίτι του εξεταζόμενου ένα εξειδικευμένο προσωπικό, αποτελούμενο από έμπειρους αιμολήπτες, και με απόλυτη ασφάλεια θα κάνουν λήψη των προς εξέταση δειγμάτων.

Μην παραλείπεις τις αιματολογικές σου εξετάσεις σε καμία περίπτωση. Η διαδικασία μπορεί να γίνει εύκολη και προσβάσιμη σε όλους!