Τα περισσότερα συμπληρώματα διατροφής στις μέρες μας βασίζονται σε ουσίες που λαμβάνονται από τους ειδικούς, χάρη στην αξιοποίηση του πλούτου της φύσης. Πλέον, κάθε ηλεκτρονικό φαρμακείο διαθέτει στους καταναλωτές δεκάδες σκευάσματα με φυσικά συστατικά, για κάθε περίσταση.    

Η εξειδικευμένη παραγωγή συμπληρωμάτων διατροφής για τα περισσότερα προβλήματα υγείας, δεν είναι κάτι εύκολο και απλό. Απαιτεί υψηλή τεχνολογία, άριστη γνώση των δεδομένων και διαρκείς έρευνες, μέχρι να έρθει το τελικό αποτέλεσμα. Έτσι, γίνεται εφικτή η εξεύρεση λύσεων σε προβλήματα υγείας που ταλαιπωρούν τον άνθρωπο σε καθημερινή βάση.

Ένα από αυτά είναι και το πρόβλημα της χώνεψης, αφού αρκετοί συνάνθρωποί μας δυσκολεύονται να χωνέψουν τις τροφές που καταναλώνουν, ακόμα και αν αυτές είναι ελαφριές. Αυτό έχει ως συνέπεια να χαλάνε τη διατροφή τους και να αποκτούν νέα προβλήματα υγείας, αδυνατίζοντας την άμυνα του οργανισμού τους.

Η αχίλλεια η χιλιόφυλλος είναι ένα αρωματικό φυτό με γκριζοπράσινα φύλλα και άνθη λευκού ή ροζ χρώματος. Από την αρχαιότητα χρησιμοποιούταν για τη θεραπεία των τραυμάτων και των αιμορραγιών και ήταν γνωστή ως το «βότανο του στρατιώτη. Η βοτανική ονομασία της οφείλεται στον αρχαίο ήρωα Αχιλλέα, που χρησιμοποιούσε το φυτό για να περιποιείται τα τραύματα του ιδίου και των άλλων στρατιωτών.

Χάρη στις πικρές ουσίες της επιδρά θετικά και στις ενοχλήσεις κατά τη χώνευση και σε περιπτώσεις ανορεξίας. Το αιθέριο έλαιο της ανακουφίζει από τη δυσπεψία, μειώνει την καούρα και έχει απολυμαντική δράση.