Πολλοί άνθρωποι φοβούνται να ξεκινήσουν το αδυνάτισμα ποδιών www.ifarmacy.gr/tag/adunatisma-podiwn και του υπόλοιπου σώματος μέσα στο χειμώνα εξαιτίας του κρύου και των επικίνδυνων ιώσεων που κυκλοφορούν. Στην πραγματικότητα όμως, μπορούν να εκμεταλλευτούν τη χαμηλή θερμοκρασία για να χάσουν περισσότερα κιλά.

Πρέπει όμως να υπάρχει μια ισορροπημένη διατροφή και να μην παραλείπονται γεύματα, αφού ο οργανισμός έχει ανάγκη μεγάλη ποσότητα ενέργειας λόγω και του κρύου. Ένα μέρος από αυτή την ενέργεια θα μετατραπεί σε θερμότητα για να ζεσταθεί το σώμα. Με αυτόν τον τρόπο θα «καούν» περισσότερες θερμίδες σε μικρότερο χρονικό διάστημα.

Ο χειμώνας είναι μια εποχή που προσφέρεται για να μαγειρεύονται και να τρώγονται περισσότερες σούπες. Υπάρχουν διάφορες παραλλαγές με λαχανικά, όσπρια, μπρόκολο, κρεμμύδια, κοτόπουλο, κρέας, ψάρι, ταχίνι, κ.ά. Όλα αυτά τα πιάτα δυναμώνουν τον οργανισμό και μας προστατεύουν από τις επικίνδυνες ιώσεις και τη γρίπη. Το βολικό για όλους είναι πως καλύπτουν όλα τα γούστα και προσφέρουν μια ποικιλία στο διαιτολόγιό μας.

Προτιμήστε να τρώτε τις σούπες ζεστές. Προσφέρουν μεγαλύτερη απόλαυση και ζεσταίνουν πιο γρήγορα τον οργανισμό. Συνοδεύστε τις με φρυγανιές και παξιμάδια και χρησιμοποιείστε πολύ λεμόνι.

Μια δίαιτα πλούσια σε διαφορετικά είδη σούπας σε συνδυασμό με τσάι ή σαλέπι, δυναμώνει στο έπακρο τον οργανισμό και μας κρατάει ζεστούς μέσα στο σπίτι, ακόμη και ας μην είμαστε ιδιαίτερα ενεργητικοί.

Οι σούπες δεν χρειάζονται κάποια ιδιαίτερη γνώση μαγειρικής για να ετοιμαστούν και μπορούν να καταναλωθούν και για δεύτερη μέρα. Με αυτόν τον τρόπο κάνουμε και οικονομία.